Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Έδεσε στη Σούδα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS George H.W. Bush»

Το θηριώδες αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ έφτασε και πάλι στα Χανιά και τη Σούδα. Έχει συνολικό μήκος 333 μέτρα ενώ διαθέτει 20 ορόφους πάνω από το επίπεδο της θάλασσας…

Στην προβλήτα Κ14 του Νατοϊκού αγκυροβολίου Σούδας στο Μαράθι στα Χανιά κατέπλευσε το πρωί το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush». Το πλοίο προσέγγισε στο Μαράθι με τη βοήθεια ρυμουλκών και αναμένεται να παραμείνει στο σημείο για 5 ημέρες.

Το αεροπλανοφόρο έχει συνολικό μήκος 333 μέτρα ενώ διαθέτει 20 ορόφους πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Η ανώτατη ταχύτητα του πλοίου φτάνει τους 30 κόμβους και η κινητήρια δύναμή του είναι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Το πλήρωμά του είναι 3.500 άτομα ενώ για τις ανάγκες της αεροπορίας φιλοξενεί επιπλέον 2.500 άτομα.

Έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 85 μαχητικών αεροσκαφών και άλλων πτητικών μέσων. Το αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush» είχε επισκεφθεί την Σούδα τον Οκτώβριο του 2022 , καθώς και τον Μάρτιο του 2017.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές – Νότες ηλιοφάνειας από το Σάββατο

Ο καιρός παραμένει άστατος με βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου μιλάει στο newsit.gr και μας δίνει τη δική της πρόβλεψη για το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, καθώς η ατμοσφαιρική διαταραχή θα διασχίσει τα νότια τμήματα της χώρας. Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και κάποιες σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα επηρεαστεί το Βόρειο κομμάτι της Κρήτης, όπου αθροιστικά περιμένουμε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Προς το βράδυ θα αρχίσει να βελτιώνεται το σκηνικό του καιρού από τα δυτικά τουλάχιστον στην Ηπειρωτική χώρα. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει κοντά τους 17-20 βαθμούς στα Ηπειρωτικά και ως 23 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Στην Αθήνα θα είναι άστατος με βροχές και κάποιες τοπικές καταιγίδες με τη θερμοκρασία να φτάνει μόλις τους 19 βαθμούς.

Βροχές και στη Θεσσαλονίκη με παρόμοιες θερμοκρασίες μέχρι 18-19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ και θα είναι βοριάδες ενώ στο Ιόνιο ανατολικοί ήπιας έντασης.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος στη Δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες. Ενώ η μέρα θα ξημερώσει με αυτές τις βροχές που περιμένουμε και στη Θεσσαλία, θα υπάρξουν ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο μέτριας έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός «θα ανοίξει» και την εμφάνιση τους θα κάνουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τόσο στα ανατολικά Ηπειρωτικά, όσο και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι ισχυροί άνεμοι θα παραμείνουν στο Αιγαίο στα 6 – 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 20 – 22 βαθμούς.

Της Έφης Φανάρα

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: «Τον φάγανε» φώναζε η γυναίκα του – Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την στιγμή της δολοφονίας του 32χρονου

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του 32χρονου μέσα στο αυτοκίνητό του στον Βύρωνα μπροστά στα μάτια της συζύγου και του παιδιού του, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι δράστες έριξαν μόνο δύο σφαίρες…

Κάτοικος της περιοχής του Βύρωνα περιέγραψε το άγριο σκηνικό της δολοφονίας λέγοντας πως ο ίδιος νόμιζε αρχικά πως ήταν κροτίδες από φιλάθλους του Ολυμπιακού. 

«Άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Εκείνη τη στιγμή άκουγα στο ραδιόφωνο ότι μπαίνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο γήπεδο και αναρωτήθηκα από τώρα ξεκίνησαν οι κροτίδες» είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας: «Βγαίνω στην είσοδο του μαγαζιού μου και βλέπω μία γυναίκα να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και να ουρλιάζει “τον φάγανε” κάτι τέτοιο! Δεν πρόσεξα αν είχε αίματα».

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για δύο ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν λίγο πίσω από το μοιραίο αυτοκίνητο: «Πίσω από το αυτοκίνητο, στα δέκα μέτρα ήταν δύο ανήλικα παιδιά τα οποία τα απομάκρυναν. Δε γνωρίζω αν ήταν τα παιδιά του θύματος. Έμαθα όμως ότι ήταν στην πλατεία. Δεν τους ήξερα, δεν τους έχω ξαναδεί».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d15q9d8hhd5t

Με δύο σφαίρες του αφαίρεσαν τη ζωή

Ο νεκρός είναι ένας άνδρας 32 ετών, που σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές της Ελλάδας. 

Ωστόσο, πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο ίδιος φέρεται να ήταν μέλος συμμορίας της αλβανικής μαφίας, που είχε εμπλακεί σε φονικές επιθέσεις στην Αλβανία.

Ο 32χρονος με τα αρχικά R.B. ζούσε μόνιμα στην Αλβανία και είχε έρθει στην Ελλάδα, για να δει τη σύζυγο και το παιδί του στις διακοπές του Πάσχα.

Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι στον Βύρωνα και περίμεναν τη στιγμή που θα σταματούσε το αυτοκίνητό του. Μόλις το παιδί απομακρύνθηκε από το όχημα οι δράστες πλησίασαν και άνοιξαν πυρ.

Η σύζυγός του λιποθύμησε και μέχρι αυτή την ώρα παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Στις πρώτες ερωτήσεις που τις έγιναν αναφορικά με το επάγγελμα του συζύγου της, εκείνη το μόνο που έλεγε ήταν «προστατεύει», χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως διαπιστώθηκε το θύμα έχει δεχθεί δύο σφαίρες μία στο κεφάλι και μία λίγο πιο κάτω στο σώμα του από 9αρι πιστόλι.

«Το σημείο ήταν γεμάτο κόσμο»

Ακόμα ένας κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πως άκουσε τους πυροβολισμούς και βγήκε να δει τι συνέβη, ωστόσο όταν κατάλαβε ότι όντως ήταν πυροβολισμοί ξαναμπήκε μέσα στο σπίτι του.

Ο ίδιος περιέγραψε πως εκείνη την ώρα η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά οι δράστες έφυγαν «στη ζούλα» και συνέχισε λέγοντας πως η γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο καλούσε σε βοήθεια. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: «Έκρηξη» περιστατικών τις ημέρες του Πάσχα – 752 καταγγελίες και 278 συλλήψεις

Έξαρση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Σε 66 θύματα χορηγήθηκε το panic button (η ειδική εφαρμογή, στο κινητό τους τηλέφωνο).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μόνο μέσα σε μία εβδομάδα μέσα στο Πάσχα έγιναν 752 καταγγελίες στην Άμεση Δράση για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τους αστυνομικούς να διαχειρίζονται 488 περιπτώσεις.

Τελικά πραγματοποιήθηκαν 278 συλλήψεις.

Μάλιστα, σε 66 θύματα ενδοοικογενειακής βίας χορηγήθηκε το panic button.

Επίσης, 4 γυναίκες μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά τη νεανική παραβατικότητα και τη βία μεταξύ ανηλίκων, που, επίσης, αποτελεί μία μάστιγα της εποχής, σε όλη την επικράτεια έγιναν 6.782 έλεγχοι, 152 συλλήψεις και 193 παραβάσεις.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ