Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Λιβύη: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι συνέβη στην ελληνική αποστολή» είπε ο Παύλος Μαρινάκης

Μυστήριο καλύπτει ακόμα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη με αποτέλεσμα το θάνατο των 5 Ελλήνων. Ενδεικτικό είναι πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε πως «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι συνέβη».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στο φρικιαστικό τροχαίο της ελληνικής αποστολής, σημείωσε: «Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να το πούμε εμείς με βεβαιότητα.

Τι συνέβη, τι δε συνέβη ούτε μπορώ εγώ να σας πω πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι αρμόδιες επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα γίνει άμεση διερεύνηση των αιτιών και βέβαια του οδηγού. Τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από την ανθρωπιστική βοήθεια για την οποία συνέτρεξαν».

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη συντριβή του για την απώλεια των πέντε ανθρώπων και διευκρίνισε: «Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας συνέτρεξαν να βοηθήσουν και δεν γύρισαν ποτέ πίσω. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-cvlugxvh8map

Σχετική με την αρχική ελλιπή ενημέρωση σημείωσε: «Ως προς την ενημέρωση, αυτό το οποίο μας λέει το υπουργείο Άμυνας είναι ότι υπήρχε αυτή η ενημέρωση αρχικά από το κράτος της Λιβύης. Δεν υπήρχε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί. Και επειδή δεν κινείται με δημοσιογραφικούς χρόνους ή όρους, όπως αντιλαμβάνεστε, η υπηρεσιακή ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ και από το υπουργείο Άμυνας, υπήρχε η αντίστοιχη ενημέρωση που λάμβανε από τις κρατικές αρχές. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν το καθήκον τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε εθελοντή πυροσβέστη επειδή φορούσε αρβύλες – «Μου είπε ότι θα χαλάσω το πάτωμα»

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε εθελοντής πυροσβέστης στην Κηφισιά, καθώς όπως υποστηρίζει, οδηγός λεωφορείου τον κατέβασε από το όχημα επειδή φορούσε αρβύλες.

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο εθελοντής πυροσβέστης το πρωί του περασμένου Σαββάτου (19.10.24) επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της γραμμής 509 στην Κηφισιά, προκειμένου να μεταβεί στην υπηρεσία του στον Άγιο Στέφανο.

Μόλις ο Σταύρος μπήκε στο λεωφορείο, επικύρωσε την κάρτα του και κάθισε στη θέση του, ο οδηγός του είπε ότι θα πρέπει να κατέβει γιατί «οι αρβύλες θα χαλάσουν το πάτωμα».

«Δεν μπορείς να καθίσεις, κατέβα κάτω. Οι αρβύλες θα κάνουν ζημιά στο πάτωμα» του είπε ο οδηγός όπως κατήγγειλε ο εθελοντής πυροσβέστης.

 

NEWSIT

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε εθελοντή πυροσβέστη επειδή φορούσε αρβύλες – «Μου είπε ότι θα χαλάσω το πάτωμα»

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική καθώς το πρωί της Δευτέρας (21.10.2024) ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Κερατέας.

Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστική βρέθηκαν στον Διόνυσο της Κερατέας.

Στο σημείο έσπευσαν 47 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Κοντά στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται σπίτια. Λίγο μετά τις 12:30 η φωτιά οριοθετήθηκε ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η πυρκαγιά έκαιγε ανάμεσα σε διάσπαρτα σπίτια.

NEWSIT

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα που έκαιγε κοντά σε σπίτια

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Νίκαια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παρκαρισμένα ΙΧ

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (21.10.24) στη Νίκαια, με αυτοκίνητο να καταλήγει πάνω σε σταθμευμένα οχήματα.

Η καταδίωξη, από την οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, έγινε στη συμβολή των οδών Μιαούλη και Ζωοδόχου Πηγής, στη Νίκαια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε έναν οδηγό, πακιστανικής καταγωγής, για να σταματήσει το αυτοκίνητο με σκοπό να τον ελέγξουν, καθώς έκριναν ότι κινείται περίεργα. Ωστόσο, ο οδηγός αντί να ακινητοποιήσει το όχημα, φέρεται να επιτάχυνε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Στην οδό Μπουμπουλίνας, ο οδηγός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, ενώ στη συνέχεια το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και αφού ανετράπη κατέληξε σε σταθμευμένα οχήματα.

Στη συνέχεια ο άνδρας εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να τραπεί σε φυγή πεζός. Ωστόσο, αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

NEWSIT

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Νίκαια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παρκαρισμένα ΙΧ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ