Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενεζουέλα αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία στον στρατό

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας ακύρωσε χθες, Πέμπτη, αμφιλεγόμενο άρθρο του στρατιωτικού ποινικού κώδικα, το οποίο προέβλεπε ποινή έως και τρία χρόνια φυλάκιση για τους ομοφυλόφιλους.

Το Δικαστήριο «ακύρωσε τη διάταξη που περιλαμβανόταν στο άρθρο 565 του στρατιωτικού ποινικού κώδικα λόγω έλλειψης επαρκούς νομικής σαφήνειας σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά που έχει στόχο να τιμωρήσει», όπως αναφέρεται στον ιστότοπό του.

«Η εν λόγω διάταξη, την οποία έχουν επικρίνει διεθνείς οργανισμοί, προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών για τους στρατιωτικούς που επιδίδονται ‘σε σεξουαλικές πράξεις παρά φύση’, χωρίς να διευκρινίζει τι αφορούν αυτές οι πράξεις», πρόσθεσε το Δικαστήριο.

Παράλληλα έκρινε ότι η διάταξη «δεν συνάδει με το Σύνταγμα ή τους διεθνείς οργανισμούς (…) διότι είναι αντίθετη στη θεμελιώδη αρχή της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Παρά τις πολλές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα, η πιο πρόσφατη από τις οποίες τον Σεπτέμβριο του 2021, το άρθρο 565 παρέμενε ίδιο, παρά τις εκκλήσεις ακτιβιστών να καταργηθεί.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε αυτή τη συντηρητική χώρα της Λατινικής Αμερικής χαιρέτισαν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Έπειτα από τόσα χρόνια μαχών καταφέραμε να ακυρωθεί το άρθρο», δήλωσε ο ακτιβιστής Λεάνδρο Βολόρια.

Στρατιωτικός που είχε αποταχθεί όταν έγινε γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος δήλωσε ότι η ακύρωση του άρθρου τού ανοίγει τον δρόμο για να επιστρέψει στον στρατό.

«Πρέπει τώρα να εκτιμηθεί αν, δεδομένης της κατάστασης, μπορώ να επιστρέψω. Τουλάχιστον δεν θα φοβάμαι πια», επεσήμανε.

ΕΜ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Στόρμι Ντάνιελς για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Με προκάλεσε να του δώσω ξυλιές στα οπίσθια»

Γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ έδωσε η Στόρμι Ντάνιελς στη δίκη για του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η πρώην σταρ ταινιών πορνό Στόρμι Ντάνιελς, πρόσωπο κλειδί στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε πολλά την Τρίτη για τη σχέση που δηλώνει ότι είχε το 2006 με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ με τον ίδιο να βγαίνει εκτός εαυτού και να βρίζει.

Στη Νέα Υόρκη η κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς ήταν πολυαναμενόμενη, καθώς ο Τραμπ, ο οποίος αρνείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της, κατηγορείται πως απέκρυψε το γεγονός ότι έδωσε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, με τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν κάποια στιγμή να ζητεί από τους δικηγόρους του Τραμπ να συγκρατήσουν τον πελάτη τους, ο οποίος δεν σταμάτησε «να βρίζει δυνατά».

Από την πλευρά της η υπερασπιστική ομάδα του Ρεπουμπλικάνου ζήτησε μάταια την ακύρωση της δίκης εκτιμώντας ότι οι ερωτήσεις της κατηγορούσας αρχής είναι εκτός πλαισίου και ότι κάποιες από τις δηλώσεις της Ντάνιελς – όπως ότι ο Τραμπ δεν φορούσε προφυλακτικό — είχαν στόχο μόνο να «προκαλέσουν τους ενόρκους».

Έξω από τη δικαστική αίθουσα ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτή ήταν «μια πολύ μεγάλη ημέρα, μια πολύ αποκαλυπτική ημέρα. Όπως βλέπετε η υπόθεσή τους καταρρέει εντελώς». Όμως δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη Ντάνιελς, αφού ο δικαστής τον έχει απειλήσει ότι θα του επιβάλει ποινή φυλάκισης αν συνεχίσει να καταφέρεται εναντίον των μαρτύρων.

Η 45χρονη Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ , διηγήθηκε με πολλές λεπτομέρειες την ημέρα που συνάντησε πρώτη φορά τον Τραμπ, στη διάρκεια αγώνα γκολφ στον οποίο συμμετείχαν διασημότητες στην Λέικ Τάχο της Νεβάδα.

Έπειτα από μια «πολύ σύντομη συνάντηση», ένα μέλος της ασφάλειας «μου είπε ‘ο κύριος Τραμπ θα ήθελε να μάθει αν επιθυμείτε να δειπνήσετε μαζί του’», κατέθεσε η Ντάνιελς.

«Βρήκα τον Τραμπ γυμνό στο κρεβάτι»

Στη συνέχεια η Ντάνιελς περιέγραψε τη σουίτα του Τραμπ «που ήταν τρεις φορές το μέγεθος του διαμερίσματός μου» και πρόσθεσε ότι ο δισεκατομμυριούχος την υποδέχθηκε «φορώντας μια πυτζάμα μεταξωτή ή σατέν».

Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι η Ντάνιελς θα έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί στο ριάλιτι που παρουσίαζε εκείνη την εποχή, το «The Apprentice». Στη συνέχεια, όταν εκείνη βγήκε από το μπάνιο, βρήκε τον Τραμπ γυμνό στο κρεβάτι.

«Ένιωσα το αίμα να φεύγει από τα χέρια μου και τα πόδια μου», είπε. Αν και δήλωσε ότι δεν ένιωσε να απειλείται, διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση του Τραμπ «ήταν αρκετά ξεκάθαρη» και «η σχέση ισχύος άνιση».

Η Ντάνιελς κατέθεσε ότι ο δισεκατομμυριούχος της είπε: «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από μια ζωή σε ένα τροχόσπιτο».

Η ίδια είπε ότι «προσπαθούσα να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που συνέβαινε εκεί». «Τελικά συνευρέθηκα μαζί του», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε, έπειτα από αίτημα της εισαγγελέα, ότι ο Τραμπ δεν έβαλε προφυλακτικό. «Ντρέπομαι που δεν μπόρεσα να το σταματήσω, να πω όχι», τόνισε η Ντάνιελς.

Αφού ο Τραμπ την προκάλεσε να του δώσει μερικές ξυλιές με ένα περιοδικό, κάτι που εκείνη δέχθηκε να κάνει, «ήταν πολύ πιο ευγενικός στη συνέχεια».

«Αυτά είναι μ…ίες», φάνηκε να απαντά ο δισεκατομμυριούχος καθώς παρακολουθούσε την κατάθεση.

«Τα χρήματα δεν με ενδιέφεραν. Ήθελα να γίνει γνωστή η υπόθεση»

Όπως κατέθεσε η πρώην πορνοστάρ, εκμυστηρεύτηκε σε λίγους ανθρώπους τη συνάντησή της με τον Τραμπ. Η Ντάνιελς επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια συνάντησε τον Τραμπ κάποιες φορές σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, προτού χάσουν επαφή.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, όταν ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο ατζέντης της τη συμβούλευσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός για να κερδίσει χρήματα. Αμερικανική ταμπλόιντ, ο ιδιοκτήτης της οποίας ήταν φίλος του Ρεπουμπλικάνου, είχε ήδη πληρώσει δύο φορές για να αγοράσει κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα παρόμοιων ιστοριών, τις οποίες ποτέ δεν δημοσίευσε.

«Τα χρήματα δεν με ενδιέφεραν. Ήθελα να γίνει γνωστή η υπόθεση», διαβεβαίωσε, ενώ πρόσθεσε ότι το 2011 άγνωστος την απείλησε σε χώρο στάθμευσης στο Λας Βέγκας για να μη μιλήσει για τη σχέση της με τον Τραμπ.

Τελικά διαπραγματεύτηκε με τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, τον Μάικλ Κοέν, να λάβει 130.000 δολάρια τα οποία δόθηκαν στη Ντάνιελς μέσω μιας εταιρείας- βιτρίνα. Ο Κοέν αποζημιώθηκε το 2017 από τον Οργανισμό Τραμπ, με τα έξοδα να χαρακτηρίζονται «δικαστικά».

Η Ντάνιελς εξήγησε μάλιστα ότι βιάστηκε να πάρει τα χρήματα πριν τις εκλογές, καθώς ανησυχούσε πως, αν κέρδιζε ο Τραμπ, δεν θα την πλήρωνε.

Ο Ρεπουμπλικάνος κατηγορείται για 34 υποθέσεις παραποίησης λογιστικών εγγράφων και κινδυνεύει να γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για ποινική υπόθεση και θεωρητικά να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης.

Ακόμη κι αν καταδικαστεί, ο Τραμπ θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Η δίκη συνεχίζεται αύριο Πέμπτη, με τη Ντάνιελς να συνεχίζει την κατάθεσή της.

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Fake δίκτυο e-shop πίσω από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή απάτη στον κόσμο – Ξεγέλασε πάνω από 800.000 άτομα

Δίκτυο e-shop με έδρα στην Κίνα βρίσκεται πίσω από μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές απάτες στον κόσμο, ξεγελώντας χιλιάδες ανθρώπους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Περισσότερα από 800.000 άτομα μοιράστηκαν στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα fake δίκτυο e-shop, που εδρεύει στην Κίνα και το οποίο κατηγορείται για ιστορική απάτη – μαμούθ.

Την ίδια ώρα, 476.000 από αυτούς έχουν δώσει στοιχεία χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, συμπεριλαμβανομένου του τριψήφιου αριθμού ασφαλείας τους. Όλοι παρέδωσαν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου και e-mails.

Διεθνής έρευνα των εφημερίδων Guardian, Die Zeit και Le Monde εξέτασε τους μηχανισμούς αυτούς που το βρετανικό Chartered Trading Standards Institute περιέγραψε ως μια από τις μεγαλύτερες απάτες του είδους της, με 76.000 ψεύτικες ιστοσελίδες e-shop που δημιουργήθηκαν.

Συγκεκριμένα, το fake e-shop δημιούργησε δεκάδες χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά καταστήματα σε διαθέσιμες γλώσσες από αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά έως και σουηδικά, προσφέροντας εκπτωτικά προϊόντα από Dior, Nike, Lacoste, Hugo Boss, Versace και Prada, καθώς και πολλές άλλες premium μάρκες.

Οι καταναλωτές που εξαπατήθηκαν, δήλωσαν ότι δεν έλαβαν ποτέ κανένα προϊόν. Οι απατεώνες προγραμματιστές ξεγελούσαν τους δήθεν πελάτες τους από το 2015, με ένα εκατομμύριο fake παραγγελίες τα τελευταία τρία χρόνια.

Πολλά από αυτά τα e-shop έχουν «κατέβει», αλλά το ένα τρίτο από αυτά – περισσότερα από 22.500 – εξακολουθούν να λειτουργούν.

NEWSIT

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παράδοση βομβών στο Ισραήλ εξαιτίας των «ανησυχιών» τους για τη Ράφα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ διότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε χθες Τρίτη αμερικανός αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης: Ο στρατός των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την κατασκευή του τεχνητού λιμανιού για να παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα 

«Αναστείλαμε την παράδοση φορτίου όπλων την περασμένη εβδομάδα. Αποτελείτο από 1.800 βόμβες 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 1.700 βόμβες 500 λιβρών (226 κιλών)», είπε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Επτά νεκροί, πολλοί τραυματίες σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Γάζα

Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε νοσοκομείο. Ο βομβαρδισμός έπληξε διαμέρισμα σκοτώνοντας επτά μέλη της οικογένειας Αλ Λου στη Γάζα (βόρεια), ανέφερε το νοσοκομείο Αλ Αχλί. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν επίσης λόγο για πυρά και βομβαρδισμούς στο κεντρικό και στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού τομέα, ειδικά στη Ράφα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ