Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Νίκης

Σήμερα, αντί για το Σάββατο, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της Λεωφόρου Νίκης, στη Θεσσαλονίκη. Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Μήτρου, τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. Για τις ανάγκες εκτέλεσης των εργασιών η παραλιακή Λεωφόρος έκλεισε και σήμερα από τις 6 το πρωί και η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από την οδό Κουντουριώτου προς τις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Μητροπόλεως. Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και εκτελούνται από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: «Πάνε να μου χρεώσουν και τον θάνατο της αδερφής μου» λέει η 24χρονη Ειρήνη

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου βρεφών σε Αμαλιάδα και Κάτω Αχαΐα και η εμπλοκή της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, μητέρας δύο από τα παιδιά που πέθαναν ξαφνικά.

Σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, η Ειρήνη Μουρτζούκου έχει διαπιστωθεί προανακριτικά ότι ήταν παρούσα στο θάνατο τριών βρεφών, των δύο δικών της παιδιών και της φίλης της τον Αύγουστο του 2024 στην Αμαλιάδα.

Η κ. Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως στο κάδρο έχουν μπει συνολικά πέντε υποθέσεις βρεφών, που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή. «Για δύο ακόμη θανάτους που αναφέρονται στα μέσα δεν υπάρχει εικόνα ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας αυτής, τουλάχιστον προανακριτικά στο υλικό της αστυνομίας, ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας όταν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους»,  ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

«Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά. Υπάρχει δηλαδή στη δικογραφία έκθεση κανονικά του ιατροδικαστή. Εκκρεμεί μόνο το αποτέλεσμα κάποιων τοξικολογικών εξετάσεων για την τελευταία περίπτωση, για τον θάνατο του βρέφους που έγινε στις αρχές του Αυγούστου και πάλι σε αυτή την περιοχή και ουσιαστικά οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Άρα η εισαγγελία της περιοχής έχει τους φακέλους και για τα πέντε παιδιά. Φυσικά μπορεί να εξετάσει ξανά από την αρχή μια υπόθεση, δηλαδή μπορεί να ανασυρθεί μια υπόθεση από το αρχείο και να διατάξει και άλλες ανακριτικές ενέργειες πλέον στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το ξεκαθαρίζω. Εμείς προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία ώστε να έρθουν οι απαντήσεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις και για το τελευταίο βρέφος και να έχει πλήρη εικόνα και ο εισαγγελέας. Γνωρίζουμε ότι έχει διαταχθεί κάποια έρευνα σε πταισματοδίκη όμως και όχι στην Ελληνική Αστυνομία. Όμως, σε κάθε περίπτωση οι αρχές είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα θέσει ο αρμόδιος εισαγγελέας», σχολίασε, επισημαίνοντας πως «σε καμία από τις πέντε περιπτώσεις και στο προανακριτική υλικό που έχει παραδοθεί από την αστυνομία δεν φαίνεται εμπλοκή κάποιου ατόμου και δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωνε η τότε ανήλικη Ειρήνη, ενώ και η ίδια είχε επικοινωνήσει με το Χαμόγελο όταν ένα από τα δύο παιδιά της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Οι θάνατοι των βρεφών

Το 2021 η 24χρονη πρόσεχε το παιδί μιας φίλης της στην Κάτω Αχαΐα. Το 6 μηνών βρέφος έχασε ξαφνικά τη ζωή του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η παραμικρή υποψία για εγκληματική ενέργεια.

Το 2022 πεθαίνει το παιδί της 24χρονης μόλις 19 ημερών μέσα στο σπίτι.

Το 2023 πεθαίνει άλλο παιδί της, ένα βρέφος μόλις 2 μηνών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο (δείτε φωτογραφίες που έδωσε η μητέρα στο newsit.gr). Από την ιατρική εξέταση δεν προέκυψε καμία εγκληματική ενέργεια.

Το 2024, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, πεθαίνει το παιδί μιας φίλης της, που εκείνη την ημέρα βρισκόταν υπό την προστασία της 24χρονης. Η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, ωστόσο αναμένονται οι απαντήσεις από τις τοξικολογικές.

Δέκα χρόνια πριν είχε πεθάνει ξαφνικά και η λίγων μηνών αδερφή της Ειρήνης.

Οι περιγραφές της Ειρήνης Μουρτζούκου για τον θάνατο των παιδιών στην εκπομπή LiveNews συγκλονίζουν.

«Πάνε να μου φορτώσουν τον θάνατο της αδερφής μου»

Την ίδια ώρα, η Ειρήνη Μουρτζούκου μίλησε στην εφημερίδα «Απογευματινή» επιβεβαιώνοντας όσα ισχυρίστηκε το Χαμόγελο του Παιδιού, ότι μεγάλωσε σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον.

«Μεγάλωσα δύσκολα, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Με τους γονείς μου μετακινηθήκαμε αρκετές φορές, ζούσαμε σε συνθήκες που τις λες και άθλιες. Εγώ προσωπικά έχω κάνει λάθη στη ζωή μου, όπως όταν έφυγα πριν από λίγα χρόνια από το σπίτι μου με ένα φίλο μου για λίγες μέρες. Όμως, τα παιδιά μου τα υπεραγαπούσα και έκανα τα πάντα για αυτά» είπε.

«Είχα περιστασιακές σχέσεις με κάποια άτομα από σχετικά νεαρή ηλικία. Έζησα και τον θάνατο της νεογέννητης αδερφής μου πριν από μια 10ετία, πάνε και αυτό να μου το χρεώσουν σήμερα. Όμως, εγώ προσπαθώ να συνεχίσω τη ζωή μου, εργάζομαι για να τα βγάλω πέρα και παλεύω να μάθω για ποιο λόγο πέθαναν τα παιδιά μου» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη (23.10.2024) η μητέρα του μικρού που ξεψύχησε τον Αύγουστο κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του γιου της.

Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει τους φακέλους των νεκρών μωρών από τα εμπλεκόμενα νοσοκομεία, καθώς και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Στη συνέχεια και αφού μελετηθούν όλα τα έγγραφα θα κληθούν να καταθέσουν εκ νέου η Ειρήνη, όλοι οι εμπλεκόμενοι συγγενείς, γιατροί και ιατροδικαστές.

Η 24χρονη Ειρήνη έχει ζητήσει και γονιδιακό έλεγχο για τα δύο παιδιά της. Ο έλεγχος που έγινε στον πρώτο παιδί που πέθανε, είναι καθαρός και δεν οφείλεται στο γονιδιακό πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, για το δεύτερο παιδί χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

NEWSIT

«Πάνε να μου φορτώσουν και τον θάνατο της αδερφής μου» λέει η 24χρονη Ειρήνη – «Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια» λέει η Δημογλίδου

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η εξήγηση της ΣΤΑΣΥ για τον απίστευτο συνωστισμό στο Μετρό στο Σύνταγμα: Τεχνική βλάβη σε διαδοχικούς συρμούς

Η εξήγηση της ΣΤΑΣΥ για τον απίστευτο συνωστισμό στο Μετρό στο Σύνταγμα: Τεχνική βλάβη σε διαδοχικούς συρμούς

Απίστευτες ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν όσοι επέλεξαν το πρωί της Πέμπτης (24.10.2024) να χρησιμοποιήσουν το Μετρό, στο Σύνταγμα, καθώς υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου συνωστισμός.

Για το θέμα πήρε θέση η ΣΤΑ.ΣΥ. η οποία με ενημέρωσή της εξήγησε ότι υπήρξε πρόβλημα σε δύο διαδοχικούς συρμούς του Μετρό που έκαναν το δρομολόγιο Πειραιάς – Δουκίσσης Πλακεντίας και περνούσαν από το Σύνταγμα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστιος συνωστισμός στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρει:

Από τη ΣΤΑ.ΣΥ διευκρινίζεται, πως ο συνωστισμός που προκλήθηκε το πρωί στον σταθμό του Μετρό Σύνταγμα, οφείλεται σε τεχνική βλάβη που παρουσιάστηκε σε δύο διαδοχικούς συρμούς, που κινούνταν εκείνη την ώρα από τον Πειραιά προς τη Δουκίσσης Πλακέντιας. Ο πρώτος συρμός χρειάστηκε να εκκενωθεί, ενώ ο δεύτερος, που παρουσίασε βλάβη σε θύρες, συνέχισε το δρομολόγιό του μετά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν καθυστέρηση στα δρομολόγια μεταξύ 08:21 και 08:36 για τους επιβάτες που βρέθηκαν στις αποβάθρες των σταθμών της Γραμμής 3, με κατεύθυνση τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά στις υπόλοιπες κατευθύνσεις.

Η κίνηση των συρμών μετά τις 08:36 διεξαγόταν προσωρινά κάθε ενάμιση λεπτό, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της κυκλοφορίας.

NEWSIT

Η εξήγηση της ΣΤΑΣΥ για τον απίστευτο συνωστισμό στο Μετρό στο Σύνταγμα: Τεχνική βλάβη σε διαδοχικούς συρμούς

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένα και σήμερα και αύριο τα πλοία – Συνάντηση με τον υπ. Ναυτιλίας έχει ζητήσει η ΠΝΟ

Την προκήρυξη νέας πανελλαδικής 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων της ακτοπλοΐας, αποφάσισε ομόφωνα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ.

Οι ναυτεργατικές οργανώσεις πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη συγκεντρώσεις στο λιμάνι του Πειραιά και ενημερωτικές συσκέψεις στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Ο γγ της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι πέραν του θέματος που αφορά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υπάρχουν επιπλέον ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς, όπως οι μειωμένες συνθέσεις στα πλοία κατά τη χειμερινή περίοδο, από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Ν. 4150 που διέπει την τετράμηνη δρομολόγηση των Ε/Γ-Ο/Γ Ταχυπλόων Σκαφών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ναυτικών εργάζεται 6-7 μήνες τον χρόνο, αλλά το εισόδημα διαιρείται δια 12 μήνες. Ταυτόχρονα, βάσει των απαγορευτικών προϋποθέσεων που ισχύουν, είναι ελάχιστοι αυτοί που δικαιούνται το επίδομα ανεργίας από το ΓΕΝΕ, το οποίο κυμαίνεται στα 350 ευρώ» είχε επισημάνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών.

Ο γγ της ΠΝΟ δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, παρά το γεγονός ότι τα ναυτεργατικά σωματεία προχώρησαν σε ελέγχους που αφορούν παραβάσεις του μέγιστου ορίου απασχόλησης των πληρωμάτων, με προεξάρχουσα τις ειδικότητες των θαλαμηπόλων, των μαγείρων και των οικονομικών αξιωματικών, υπάρχουν αυτή τη στιγμή εταιρείες που οφείλουν χρήματα από υπερωριακή απασχόληση.

Δήλωσε επίσης, ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας, ως προς τα θέματα αυτά τηρεί προς το παρόν σιγή ιχθύος» και ότι έχει ζητηθεί ήδη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ ζητά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025, με αυξήσεις 12%, ενώ οι ακτοπλόοι αντιπρότειναν 3%.

Π.Τσ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ