Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ανοίγουν «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» από το Κίεβο και άλλες 4 πόλεις

Η Ρωσία άνοιξε “ανθρωπιστικούς διαδρόμους” ώστε ο κόσμος να μπορεί να απομακρυνθεί από το Κίεβο και άλλες 4 ουκρανικές πόλεις, τις Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκιβ (Χάρκοβο) και Μαριούπολη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας προσέθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έπαυσαν πυρ από τις 09:00 ώρα Ελλάδος, πρόσθεσε το Interfax.

Λίγο νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε ότι οι άμαχοι θα αρχίσουν σήμερα να εγκαταλείπουν την πολιορκημένη ουκρανική πόλη Σούμι βάσει συμφωνίας με τη Ρωσία για τη δημιουργία “ανθρωπιστικού διαδρόμου”.

“Συμφωνήθηκε η πρώτη οχηματοπομπή να ξεκινήσει γύρω στις 10 πμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) από την πόλη Σούμι. Το κομβόι αυτό θα ακολουθήσει ο τοπικός πληθυσμός με δικά του αυτοκίνητα”, σημείωσε σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί από τις συγκρούσεις που μαίνονται μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

 Οι ουκρανικές αρχές άρχισαν την απομάκρυνση αμάχων από τις πόλεις Σούμι και Ιρπίν

Η Ουκρανία άρχισε σήμερα την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, και από την πόλη Ιρπίν, κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, ανακοίνωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Η απομάκρυνση αμάχων άρχισε μετά την συμφωνία Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων να δημιουργήσουν “ανθρωπιστικούς διαδρόμους” για να επιτραπεί σε αμάχους να φύγουν από κάποιες πόλεις που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις.

“Από τις 09:30 (και ώρα Ελλάδος) περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί και οι δραστηριότητες (απομάκρυνσης) βρίσκονται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου Ολέξιι Κουλέμπα.Η Ρωσία άνοιξε σήμερα ανθρωπιστικούς διαδρόμους ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν άμαχοι από το Κίεβο, την Τσερνίχιβ, την Σούμι, την Χάρκιβ (Χάρκοβο) και την Μαριούπολη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο προσέθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έπαυσαν πυρ από τις 09:00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το Interfax.

Η Ουκρανία είχε απορρίψει χθες, Δευτέρα, ρωσικές προτάσεις για την απομάκρυνση Ουκρανών προς τη Ρωσία ή την Λευκορωσία.

 Το πρώτο κομβόι αμάχων απομακρύνθηκε από την πόλη Σούμι, σύμφωνα με αξιωματούχους

Ένα πρώτο κομβόι κατοίκων και ξένων φοιτητών απομακρύνθηκε από την ουκρανική πόλη Σούμι ύστερα από συμφωνία με τη Ρωσία για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου, όπως δήλωσαν σήμερα ουκρανοί αξιωματούχοι.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει την απομάκρυνση αμάχων από τη Σούμι στην Πολτάβα (κεντρική Ουκρανία), συμπεριλαμβανομένων και ξένων φοιτητών», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στο Twitter. «Καλούμε τη Ρωσία να συμφωνήσει σε άλλους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην Ουκρανία».

Το όριο των 2 εκατ. προσφύγων αναμένεται να ξεπεραστεί “σήμερα ή αύριο”, δηλώνει ο επικεφαλής της UNHCR

Το όριο των δύο εκατομμυρίων προσφύγων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής αναμένεται να ξεπεραστεί “σήμερα” ή “αύριο”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Φιλίπο Γκράντι.

“Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε το όριο των δύο εκατομμυρίων σήμερα ή ίσως, το αργότερο, αύριο”, δήλωσε ο Γκράντι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Όσλο.

“Αυτό δεν σταματά”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι μετά το πρώτο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία είναι πιθανόν να υπάρξει ένα δεύτερο που να συνίσταται από πιο ευάλωτους πρόσφυγες.

“Αν ο πόλεμος συνεχίσει θα αρχίσουμε να βλέπουμε ανθρώπους που δεν έχουν πόρους και συνδέσεις”, σημείωσε ο Φιλίπο Γκράντι.

“Αυτή θα είναι μια πιο περίπλοκη κατάσταση για να διαχειριστούν οι ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον και θα υπάρξει ανάγκη για ακόμη περισσότερη αλληλεγγύη για όλους στην Ευρώπη και πέραν αυτής”, τόνισε.

Ο Γκράντι, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από επίσκεψή του στη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Πολωνία, τρεις χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία, δήλωσε επίσης ότι οι πόλεμοι στα Βαλκάνια, στη Βοσνία και στο Κόσοβο, είχαν επίσης προκαλέσει τεράστια κύματα προσφύγων, “ίσως δύο ή τρία εκατομμύρια, αλλά σε περίοδο 8 ετών”. “Τώρα πρόκειται για 8 μέρες”, επισήμανε.

“Κι άλλες περιοχές του κόσμου το έχουν δει αυτό, αλλά στην Ευρώπη είναι η πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”, υπογράμμισε.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φτάσει στην Πολωνία από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική συνοριοφυλακή.

Συνολικά 141.500 άνθρωποι εισήλθαν στην Πολωνία από την Ουκρανία χθες, Δευτέρα, λιγότεροι από αυτούς που έφτασαν στη χώρα την Κυριακή, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σήμερα στις 08:00 ώρα Ελλάδος 35.300 άνθρωποι είχαν εισέλθει στην Πολωνία, 16% λιγότεροι απ’ό,τι τις πρώτες επτά ώρες της Δευτέρας, επισήμανε επίσης.

Στο μεταξύ στην Ολλανδία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 106 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθηθούν τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις που έχουν επιφορτιστεί με την συγκέντρωση χρημάτων.

“Ο μετρητής έδειξε 106,2 εκατ. ευρώ στο τέλος αυτής της εθνικής ημέρας δράσης”, ανακοίνωσε σύμπραξη 11 οργανώσεων αρωγής μεταξύ των οποίων ο Ερυθρός Σταυρός και η UNICEF Ολλανδίας, διευκρινίζοντας ότι ο ειδικός τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο γίνονται δωρεές από την 1η Μαρτίου θα παραμείνει ανοιχτός.

“Για εκατομμύρια Ουκρανούς, μεταξύ των οποίων 7,5 εκατομμύρια παιδιά, η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική”, υπογραμμίζουν οι οργανώσεις αυτές σε μήνυμά τους που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

“Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μπορούν να τους προσφέρουν έκτακτη βοήθεια ζωτικής σημασίας”, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρόφιμα, στέγη και ψυχοκοινωνική βοήθεια, διευκρινίζουν.

Στα 106 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται 15 εκατομμύρια που κατέβαλε η ολλανδική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Οι 11 αυτές οργανώσεις, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την συγκέντρωση χρημάτων σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών από το 1984, ανακοίνωσαν επίσης ότι έχουν διοργανώσει 48 παρόμοιες δράσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

ΔΙΕΘΝΗ

Χάρις και Τραμπ συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία στις αμφίρροπες πολιτείες, επιμένοντας στα ζητήματα των γυναικών και των μεταναστών

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις απάντησε χθες, Πέμπτη, με έντονο τρόπο στον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ για τις απόψεις του στο θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών και των μεταναστών, δύο ζητήματα που κυριαρχούν σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

Πέντε ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων παραμένει αβέβαιο, οι δύο αντίπαλοι επικεντρώνουν τις δυνάμεις τους στις επτά αμφίρροπές πολιτείες των ΗΠΑ.

Και οι δύο βρέθηκαν χθες, Πέμπτη, στη Νεβάδα και την Αριζόνα, με στόχο κυρίως να προσελκύσουν τους Λατινοαμερικάνους.

Στο Λας Βέγκας η Χάρις δέχθηκε την υποστήριξη της σταρ Τζένιφερ Λόπεζ, ενώπιον ενός ενθουσιώδους πλήθους που φώναζε: «Si, se puede!» («Ναι, μπορούμε»), το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

Η 60χρονη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να προσπαθεί να προσελκύσει τις γυναίκες ψηφοφόρους, υποσχόμενη να αποκαταστήσει σε ομοσπονδιακό επίπεδο το δικαίωμά τους στην άμβλωση.

Απέναντί της ο 78χρονος Τραμπ, γνωστός για τα σεξιστικά του σχόλια, ο οποίος καταδικάστηκε από αστικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης το 2023 σε αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για σεξουαλική επίθεση.

«Γνωρίζουμε ότι αυτός ο άνδρας απλώς δεν σέβεται την ελευθερία των γυναικών ούτε την ικανότητά τους να λαμβάνουν αποφάσεις για την ίδια τους τη ζωή», τόνισε η Χάρις από το Λας Βέγκας. «Και γνωρίζουμε ότι, αν εκλεγεί, θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα».

Άλλο ένα κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας: η μετανάστευση.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος υιοθετεί μια ολοένα και πιο ακραία και αυταρχική ρητορική, δεσμεύθηκε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης από το Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού να τερματίσει «την εισβολή» εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ και να τους απελάσει.

Κάτι που επανέλαβε από το Γκλέντεϊλ της Αριζόνα, από όπου κατηγόρησε τους μετανάστες ότι ευθύνονται για ένα κύμα εγκληματικότητας – ένας ισχυρισμός που δεν αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία.

«Οι φυλακές όλου του κόσμου άδειασαν για να ξεχυθούν στη χώρα μας», τόνισε ο Τραμπ παρουσιάζοντας τις ΗΠΑ ως μια χώρα που έχει γεμίσει «δολοφόνους» και «εμπόρους ναρκωτικών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει η Κάμαλα Χάρις – στην οποία είχε αναθέσει ο Μπάιντεν τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας –, καταγγέλλοντας ότι η πολιτική «ανοικτών συνόρων» που ακολούθησε έχει αποτύχει πλήρως.

Ο δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί να τροφοδοτεί την πολεμική που ξεκίνησε την Κυριακή από προεκλογική του συγκέντρωση ένας κωμικός, ο οποίος χαρακτήρισε το αμερικανικό έδαφος Πουέρτο Ρίκο «νησί σκουπιδιών που επιπλέουν στη μέση του ωκεανού».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απάντησε χαρακτηρίζοντας «σκουπίδια» τους υποστηρικτές του Τραμπ, προτού ο Λευκός Οίκος και η Χάρις σπεύσουν να διευκρινίσουν ότι δεν αναφερόταν σε όλους τους, αλλά μόνο στον κωμικό που έκανε το επίμαχο σχόλιο.

Στο Λας Βέγκας η Χάρις έλαβε την υποστήριξη της Τζένιφερ Λόπεζ, που έχει καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο και η οποία ζήτησε από τους Λατινοαμερικάνους να στηρίξουν τους Δημοκρατικούς.

«Μου αρέσει ο τρόπος που τελειώνουν οι ταινίες του Χόλιγουντ. Μου αρέσει όταν κερδίζει ο καλός, ή σε αυτή την περίπτωση η καλή», δήλωσε η σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής.

«Δεν είναι μόνο οι Πορτορικάνοι που προσεβλήθησαν εκείνη την ημέρα», τόνισε η Λόπεζ. «Όλοι οι Λατινοαμερικάνοι αυτής της χώρας (προσεβλήθησαν)! Η ανθρωπιά και κάθε άνθρωπος με ηθική» προσεβλήθη, συνέχισε.

Νωρίτερα από το Λας Βέγκας ο Τραμπ δήλωσε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου CBS για μια συνέντευξη της Χάρις την οποία μετέδωσε στις αρχές του μήνα. Ζητεί αποζημίωση 10 δισεκ. δολαρίων επειδή εκτιμά ότι αποτέλεσε παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία.

Με βάση την προσφυγή, η υποψήφια των Δημοκρατικών απάντησε με συγκεχυμένο τρόπο σε ερώτηση σχετικά με την επιρροή της κυβέρνησης Μπάιντεν στον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα. Το CBS φέρεται να τροποποίησε την απάντηση προκειμένου να εξαφανιστεί «η φραστική σαλάτα», όπως χαρακτηρίζεται στην αγωγή, της Χάρις.

Σε μια τεταμένη προεκλογική εκστρατεία, οι δύο αντίπαλοι αλληλοκατηγορούνται εδώ και εβδομάδες ότι διχάζουν τις ΗΠΑ, ενώ οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Ήδη περίπου 65 εκατ. Αμερικανοί έχουν ψηφίσει είτε με επιστολική ψήφο είτε διά ζώσης.

ΕΜ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Οι 2 δολοφόνοι δημοτικής συμβούλου στη Βραζιλία καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 78 και 59 ετών

Το έγκλημα στοιχειώνει τη Βραζιλία για πάνω από έξι χρόνια: οι δράστες της δολοφονίας, το 2018, στα 38 της χρόνια, της Μαριέλε Φράνκου, αριστερής δημοτικής συμβούλου, μαύρης και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριας, καταδικάστηκαν χθες Πέμπτη στο Ρίο ντε Ζανέιρο να εκτίσουν ποινές κάθειρξης 78 και 59 ετών αντίστοιχα.

Τη 14η Μαρτίου 2018, η χαρισματική πολιτικός, που μετατράπηκε μετά τον θάνατό της σε εικόνισμα της βραζιλιάνικης αριστεράς και όσων αγωνίζονται για την υπόθεση των Αφροβραζιλιάνων, έγινε στόχος επίθεσης ενόπλου, που έκανε κόσκινο από τις σφαίρες το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Ο οδηγός της, ο Άντερσον Γκόμες, έπεσε επίσης νεκρός.

«Η δικαιοσύνη ενίοτε αργεί, είναι τυφλή (…) αλλά τελικά έρχεται», σχολίασε η δικάστρια Λούσια Γκλιόσι απαγγέλλοντας την ετυμηγορία του σώματος των ενόρκων και τις ποινές για τη διπλή δολοφονία, έπειτα από τη διήμερη ακροαματική διαδικασία.

Συγγενείς και οικείοι των θυμάτων αγκαλιάστηκαν κι αναλύθηκαν σε δάκρυα αφού απαγγέλθηκαν η ετυμηγορία και οι ποινές. Ανάμεσά τους ήταν η μικρή αδελφή της Μαριέλε Φράνκου, η Ανιέλε Φράνκου, σήμερα υπουργός Φυλετικής Ισότητας στην κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Χόνι Λέσα ομολόγησε πως άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι εναντίον του οχήματος της δημοτικής συμβούλου μέσα από όχημα το οποίο οδηγούσε ο Έλσιου Κεϊρός, ο οποίος επίσης ομολόγησε. Ο δράστης καταδικάστηκε να εκτίσει κάθειρξη 78 ετών, ο συνεργός του 59.

Τα δυο πρώην μέλη της διαβόητης χωροφυλακής του Ρίο έκλεισαν συμφωνία με τη δικαιοσύνη να ομολογήσουν. Η εισαγγελία μολαταύτα ζητούσε να τους επιβληθεί η βαρύτερη δυνατή ποινή, 84 χρόνια κάθειρξης στον καθένα.

Η δολοφονία προκάλεσε κατακραυγή, στη χώρα και διεθνώς.

Γρήγορα, τα βλέμματα στράφηκαν στο οργανωμένο έγκλημα και στην πιθανή εμπλοκή παραστρατιωτικών ομάδων. Οι οργανώσεις αυτές, που σπέρνουν τον τρόμο σε συνοικίες της μεγαλούπολης, αρπάζουν δημόσιες εκτάσεις ώστε να οικοδομήσουν παράνομα και να φτιάξουν περιουσίες.

Γεννημένη σε φαβέλα, φτωχοσυνοικία στο Ρίο, η Μαριέλε Φράνκου αγωνιζόταν ακούραστα εναντίον της δράσης των παραστρατιωτικών ομάδων, εναντίον της υπέρμετρης βίας της αστυνομίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κατοίκων των φτωχότερων συνοικιών, ειδικά των νέων Αφροβραζιλιάνων, υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, των μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+…

Ο Χόνι Λέσα παραδέχθηκε στη δίκη πως «τυφλώθηκε», «τρελάθηκε» όταν του πρόσφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια για να διαπράξει τη δολοφονία.

«Με απόλυτη ειλικρίνεια και με απόλυτη μεταμέλεια, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες του Άντερσον και της Μαριέλε και (…) απ’ όλη την κοινωνία», πρόσθεσε.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας αμφισβήτησε ωστόσο το πόσο ειλικρινείς ή μεταμελημένοι είναι οι δράστες. Ο Φάμπιου Βιέιρα τόνισε πως διέπραξαν τους φόνους «για το κέρδος» και τους χαρακτήρισε «αντικοινωνικά» στοιχεία που δεν έχουν μετανιώσει για τίποτα.

Πρόσθεσε πως αρχικά αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο έγκλημα και μόνο όταν οι ερευνητές τους παρουσίασαν τα αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή τους, αναζητώντας διέξοδο, αποφάσισαν να συνεργαστούν στην έρευνα, με την ελπίδα να εξασφαλίσουν έτσι ελαφρύτερες ποινές.

Η δίκη αυτή δεν αφορούσε τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας.

Ο Τσικίνου Μπραντάου, πρώην βουλευτής, ο αδελφός του Ντομίνγκος Μπραντάου, πρώην σύμβουλος του ελεγκτικού συνεδρίου στο Ρίο, κι ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας Χιβάλντου Μπαρμπόσα συνελήφθησαν τον Μάρτιο, αφού τους ενοχοποίησε ο Χόνι Λέσα.

Οι δυο αδελφοί κι ο πρώην αστυνομικός, που κατηγορούνται για παρακώλυση της έρευνας για την υπόθεση, διαψεύδουν πως είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή. Η ανακριτική διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Χόνι Λέσα κατέθεσε ότι αποφάσισε να δολοφονήσει την Μαριέλε Φράνκου διότι του «πήρε το μυαλό» η αμοιβή που πρόσφεραν οι Μπραντάου εξ ονόματος παραστρατιωτικών οργανώσεων.

ΦΩΤΟ:  EPA/ANTONIO LACERDA

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

WAFA: 47 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε ισραηλινά πλήγματα στο κεντρικό τμήμα του θύλακα

Σαράντα επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης Ντέιρ αλ Μπάλα, του καταυλισμού προσφύγων Νουσεϊράτ και της πόλης αλ Ζαουάιντα στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA.

Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό πολλών σπιτιών στον καταυλισμό Νουσεϊράτ.

Τα ίδια σπίτια επλήγησαν δεύτερη φορά αφού άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν όσους επέζησαν από τον πρώτο βομβαρδισμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα μεταξύ των διασωστών, πρόσθεσε το WAFA.

ΕΜ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ