ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αν έχεις δίδυμο φορ, διάβαινε

Η Super League ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να έχουν ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας θα έχουν, μάλιστα, έναν επιπλέον (ευχάριστο) πονοκέφαλο, ξεκινώντας νωρίτερα την προετοιμασία τους λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων: ο Ολυμπιακός θα συμμετέχει στο β’ προκριματικό γύρο του Champions League ενώ ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ στο β’ προκριματικό του νεοσύστατου Conference League.  

Η κατάταξη – αν προσθέσουμε μαζί και τους Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης που συμπλήρωσαν τα Play Off – δεν είναι τυχαία. Οι ομάδες τερμάτισαν (περίπου) με την ίδια ακριβώς σειρά που είχαν και οι επιθετικές τους επιδόσεις. Όπερ σημαίνει, οι πρωταθλητές σημείωσαν 90 γκολ ενώ ο δεύτερος και Κυπελλούχος ΠΑΟΚ σταμάτησε στα 60. Η… ανωμαλία έγκειται στην ΑΕΚ που παρά τα 53 τέρματα που σημείωσε τερμάτισε τέταρτη, πίσω από τον Άρη που πέτυχε όσα και ο πέμπτος Παναθηναϊκός – 41. Οι δε Αρκάδες σταμάτησαν στα 36.  

Και οι έξι αυτές ομάδες πήραν γκολ από τους κεντρικούς επιθετικούς τους. Παίζοντας στις πλείστες των περιπτώσεων με ένα βασικό, έχοντας κι ένα δεύτερο για αναπληρωματικό. Αναμφισβήτητα το πιο παραγωγικό δίδυμο φορ ήταν αυτό των «ερυθρόλευκων»: Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν «μάτωσαν» συνολικά 43 φορές τις αντίπαλες εστίες σε όλες τις διοργανώσεις – 28 και 15, αντίστοιχα!  

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Αντόνιο Τσόλακ και Κάρολ Σφιντέρσκι, για να αποχωρήσει τον Ιανουάριο ο Κροάτης και να πάρει τη θέση του ο Μίκαελ Κρμέντσικ με εντυπωσιακές επιδόσεις – συν ένα γκολ που έδωσε Κύπελλο! Ανάλογο σκηνικό και στον Άρη, με τον Δημήτρη Μάνο να έχει αρχικά για συμπαραστάτη τον Κριστιάν Λόπεθ και μετά την αλλαγή του χρόνου, τον Κώστα Μήτρογλου. Στις άλλες τρεις ομάδες της πρώτης εξάδας, δηλαδή την ΑΕΚ (Νέλσον Ολιβέιρα, Καρίμ Ανσαριφάρντ), Παναθηναϊκό (Φεντερίκο Μακέντα, Καρλίτος) και Αστέρα Τρίπολης (Χερόνιμο Μπαράλες, Λουίς Φερνάντεθ), η χρονιά έκλεισε όπως ξεκίνησε. Απλά στο «τριφύλλι» πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής και ο Φώτης Ιωαννίδης. 

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο παρουσιάζει τις επιδόσεις των κεντρικών επιθετικών των ομάδων της πρώτης εξάδας της Super League:  

 

ΠΑΙΚΤΕΣ                       ΣΥΝΟΛΙΚΑ     SUPER LEAGUE 

Ελ Αραμπί-Χασάν               43 (28+15)   32 (22+10) 

Σφιντέρσκι-Τσόλακ-Κρμέντσικ   21 (11+1+9)  16 (11+1+4) 

Μάνος-Λόπεθ-Μήτρογλου         11 (8+1+2)   10 (7+1+2) 

Ολιβέιρα-Ανσαριφάρντ          24 (10+14)   19 (6+13) 

Μακέντα-Καρλίτος-Ιωαννίδης    20 (10+6+4)  19 (9+6+4)          

Μπαράλες-Φερνάντεθ            18 (11+7)    18 (11+7) 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version