ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ισόβια σε πατέρα που σκότωσε το ενός μηνός μωρό του σπάζοντας τον λαιμό του

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας πατέρας, στην Βρετανία, ο οποίος έσπασε τον λαιμό του μόλις ενός μηνός μωρού του και το άφησε να βασανίζεται για περισσότερο από μια εβδομάδα πριν το παιδί πεθάνει.

Ο μικρός Όλι Ντέιβις, ένα μωρό 1 μήνα, από το Λέστερ της Βρετανίας βρέθηκε άψυχο στην κούνια του με σπασμένα πλευρά, κατάγματα στο κρανίο, στην κλείδα, στα δυο χέρια και σε όλες τις αρθρώσεις των τεσσάρων άκρων του.

Συνολικά, είχε υποστεί 40 κατάγματα στα μικροσκοπικά του άκρα του και μια σειρά από εγκεφαλικές κακώσεις, και δράστης ήταν ο πατέρας του σύμφωνα με το δικαστήριο, ο οποίος τον κακοποίησε φρικτά, τον Οκτώβριο του 2017.

Ο πατέρας του παιδιού Μάικλ Ντέιβις, 29 ετών, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του και δύο κατηγορίες βαριάς σωματικής βλάβης τον περασμένο μήνα, ενώ η μητέρα του μωρού Κάλεϊ Ντράιβερ, 31 ετών, καταδικάστηκε για πρόκληση ή επιτρεπόμενο θάνατο ενός παιδιού και πρόκληση ή επιτρεπόμενη σοβαρή σωματική βλάβη.

Η κακοποίηση κράτησε πολλές ημέρες πριν από τον θάνατο του παιδιού, ίσως και δέκα.

Πάντα σύμφωνα με το δικαστήριο, η μητέρα του Όλι, η Κάλεϊ Ντράιβερ, παρακολουθούσε αμέτοχη και δεν έκανε τίποτα για να σώσει το παιδί της.

Όταν ρωτήθηκε στην διάρκεια της ανάκρισης, ο πατέρας Μάικλ Ντέιβις, δεν έδειξε κανένα σημάδι συναισθήματος ή μεταμέλειας και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε «ιδέα για το πώς ο μικρός πέθανε».

Ο Ντέιβις καταδικάστηκε σε ισόβια με ελάχιστη ποινή 22 ετών για τη δολοφονία, σύμφωνα με το Skynews, ενώ η Ντράιβερ, η οποία όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, έχει διανοητική ηλικία λίγο πάνω από 11 ετών, φυλακίστηκε για επτά χρόνια. Θα εκτίσει την ποινή της σε φυλακή για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο σπασμένος λαιμός του, το κάταγμα έγινε περίπου 4 ημέρες πριν από το θάνατό του, κρίθηκε από τους παθολόγους ότι ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός.

«Του επιτέθηκες πολλές φορές»

Καταδικάζοντας σήμερα (11.04.2024) τον Ντέιβις, ο δικαστής δήλωσε ότι η δολοφονία του μωρού τον Οκτώβριο του 2017 περιλάμβανε έναν «καταστροφικό» θανατηφόρο τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης που προκλήθηκε έως και οκτώ ημέρες πριν από τον θάνατο.

Αφού είπε ότι ήταν βέβαιος ότι ο Ντέιβις προκάλεσε όλους τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια τεσσάρων «ολονύκτιων βίαιων επεισοδίων» ο δικαστής πρόσθεσε:

«Τουλάχιστον πέντε διαφορετικοί μηχανισμοί απαιτούνταν για να προκληθεί αυτή η τρομερή σειρά τραυματισμών. Μάικλ Ντέιβις, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας απογοητεύτηκες και θύμωσες και αυτό οδήγησε σε τρομερή βία. Του επιτεθήκατε πολλές φορές. Οι επιθέσεις στις διάφορες μορφές τους ήταν επίσης βίαιες – ιδίως ο θανάσιμος τραυματισμός στον αυχένα».

Με το να μην αναζητήσει ιατρική βοήθεια, ο Ντέιβις έδειξε «απόλυτη αδιαφορία» για τον πόνο του Όλι, είπε επίσης ο δικαστής.

Ο δικαστής είπε στην Ντράιβερ ότι είχε ξεκάθαρα πει ψέματα κατά τη διάρκεια της δίκης και ότι πρέπει να άκουσε τον άντρα της να ουρλιάζει όταν τραυμάτιζε το παιδί.
«Πρέπει να έχεις ακούσει τα κλάματα του Όλι μετά την επίθεση, καθώς ήσασταν μαζί στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό πρέπει να σε ξύπνησε» είπε ο δικαστής στη μητέρα ωστόσο αναγνώρισε ότι η υγεία της «δικαιολογεί μια φιλεύσπλαχνη προσέγγιση» στην καταδίκη.

NEWSIT

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version