ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΔΕΑΒ επέβαλε στην ΚΑΕ ΑΕΚ ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών

Η μπασκετική ΑΕΚ θα στερηθεί τους οπαδούς της στα επόμενα δυο ματς που έχει να δώσει στα Άνω Λιόσια, για τον τρίτο γύρο της Basket League, με απόφαση της ΔΕΑΒ.

Ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επέβαλλε στη ΚΑΕ ΑΕΚ η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) έπειτα από τη ρίψη γυάλινου μπουκαλιού από φίλαθλό της, στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (6/4) με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, για τα play outs της Basket League.

Η ΑΕΚ θα αναγκαστεί έτσι να αγωνιστεί στα Άνω Λιόσια, χωρίς κόσμο, στα ματς με το Λαύριο και τον ΠΑΟΚ, για τα πλέι άουτ της Basket League.

“Επέβαλε σε βάρος του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΚΑΕ ΑΕΚ» την διοικητική κύρωση της διεξαγωγής δύο (2) αθλητικών συναντήσεων ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση αυτή συμμετέχει, λόγω ρίψης εντός του αγωνιστικού χώρου από φίλαθλο της, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΕΚ που έλαβε χώρα στις 06-04-2024 στην Πάτρα για τα playouts της Basket League 2023-2024, γυάλινου μπουκαλιού το οποίο θρυμματίστηκε, δηλαδή αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη στα εγγύς ευρισκόμενα αστυνομικά όργανα και θεατές. Δεδομένου ότι το εγκαλούμενο σωματείο έχει ήδη τιμωρηθεί διά της υπ΄ αριθ. 1/2024 Πράξεως της ΔΕΑΒ για ανάλογη παράβαση τυγχάνει υπότροπο, οπότε επιβάλλεται διπλάσια διοικητική κύρωση. Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.5085/2024.” αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της ΔΕΑΒ.

NEWSIT

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version