ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: «Βροχή» οι καταγγελίες – 141 περιστατικά και 73 συλλήψεις σε 24 ώρες

Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 141 περιστατικά και έγιναν 73 συλλήψεις. Μάλιστα 5 θύματα ζήτησαν να διαμείνουν σε δομή.

Υπενθυμίζεται, ότι από το Σάββατο 6 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 8 Απριλίου καταγράφηκαν συνολικά 9 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και με 11 συλλήψεις άτομα – στην πλειοψηφία τους άνδρες – σε περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Στο Αίγιο, άνδρας καταγγέλθηκε από τη σύντροφό του για πρόκληση σωματικής βλάβης, χτυπώντας τη στο κεφάλι με το όργανο του σιδερώματος των ρούχων.

Στο Αιτωλικό, οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία γυναίκας για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του συζύγου της, τού πέρασαν χειροπέδες.

Στη Ναύπακτο, συνελήφθη αλλοδαπός, η σύζυγος του οποίου έκανε καταγγελία σε βάρος του για εξύβριση, ενδοοικογενειακή βία, απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή, σε περιοχή του Αντιρρίου.

Κως: Στρατιωτικός κλώτσησε τη γυναίκα του και την έβγαλε έξω από το σπίτι

Σύμφωνα με το Kosnews24.gr, στην περιοχή Πλατάνι της Κω, το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου, μία 46χρονη κατήγγειλε τον 43χρονο σύζυγό της, ο οποίος είναι στρατιωτικός.

Όπως υποστήριξε η γυναίκα, την τράβηξε από τα μαλλιά, την κλώτσησε και την έδιωξε από το σπίτι τους.

Η 46χρονη δεν ήθελε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ της χορηγήθηκε «ενημερωτικό σημείωμα με κατάλογο φορέων και υπηρεσιών παροχής αρωγής σε θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας».

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με περιπολικό της αστυνομίας σε φιλικό της σπίτι, όπου φιλοξενείται.

NEWSIT

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version