ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – Λύση εντός της μέρας

Λύση στο θέμα της αναστολής των τακτικών χειρουργείων στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα δοθεί μέσα στην ημέρα, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να ξεκαθαρίζει πως δεν θα σταματήσουν.

«Δεν θα κλείσουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων», διαβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα και θα βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα ώστε συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το σενάριο που εξετάζεται είναι να υπάρξουν μετακινήσεις προσωπικού από το διπλανό νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ώστε τα τακτικά χειρουργεία να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Αναμένεται να βγει σχετική ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε πως μετά από επικοινωνία με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και του νοσοκομείου θα υπάρξει συνάντηση με τους γιατρούς και θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Χθες (08.02.2024), γιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισαν να σταματήσουν τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία από τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου.

Επίσης, αποφασίστηκε η λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά, λόγω της έλλειψης προσωπικού και, συγκεκριμένα, ιατρών αναισθησιολόγων και νοσηλευτών Αναισθησιολογικού και χειρουργείου.

NEWSIT

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version