ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: Προφυλακίστηκε ο 35χρονος πατροκτόνος

Στα δικαστήρια Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο 35χρονος πατροκτόνος, που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 62χρονο πατέρα του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Περιστέρι

Μετά την απολογία του ο 35χρονος καθ’ομολογίαν πατροκτόνος, προφυλακίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην απολογία του, υποστήριξε όσα είχε πει και προανακριτικά ότι δηλαδή η οικογένεια του βίωνε ένα σκηνικό ακραίας κακοποίησης από τον πατέρα.

Εκείνο το βράδυ όπως φέρεται να υποστήριξε ο πατέρας του ήταν μεθυσμένος, τον χτύπησε και εκείνος αντέδρασε διότι φοβήθηκε για τη μητέρα του.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος και είπε πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα του αλλά φοβήθηκε. Σε βάρος του 35χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στο πλευρό του βρισκόταν η μητέρα και η αδελφή του.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Αμέσως μετά την προφυλάκισή του ο δικηγόρος του 35χρονου, Καρατζιοβαλής Χρήστος, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο βασικός ισχυρισμός είναι αυτός που ετέθη από την αρχή, δηλαδή η βιαιότητα που υπήρχε μέσα σε αυτήν την οικογένεια ήταν αυτή που οδήγησε τον κατηγορούμενο σε αυτήν την πράξη.

Φυσικά και έχει μετανιώσει για την πράξη του ο σκοπός του δεν ήταν προφανώς να σκοτώσει τον πατέρα του, ο λόγος ήταν να προστατέψει τη μητέρα του και την αδερφή του.

Η οικογένεια έχει ζητήσει πάρα πολλές φορές την βοήθεια της αστυνομίας.

Θα πρέπει η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίας να επιλαμβάνονται σε αυτά τα περιστατικά πιο γρήγορα και να δείχνουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και βαρύτητα, ώστε να μην φτάνουμε σε αυτά τα σημεία.

Έμενε στο σπίτι για να προστατέψει τη μητέρα του και για αυτόν τον λόγο ακριβώς αποχώρησε η αδερφή του από το σπίτι λόγω της βιαιότητας. Το ίδιο επιδίωκε ο κατηγορούμενος αλλά παρέμενε στο σπίτι για να προστατέψει τη μητέρα του».

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Καραμίντζας

NEWSIT

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version