ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Η κάθε συνεργασία μου βασίζεται στον σεβασμό

Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Το κλουβί με τις Τρελές» που έκανε πρεμιέρα στις 22 Μαρτίου στο Θέατρο Αθήναιον και δεν χάσαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου. Υποδύεται την Drag Queen ΖΑΖΑ, περνώντας εξαιρετικά μηνύματα στο κοινό της πόλης με έναν άκρως ευχάριστο μα συνάμα και συγκινητικό τρόπο. Ας δούμε όμως τι μας απάντησε…

 «Του κλουβί με τις Τρελές» ήρθε στη Θεσσαλονίκη να… τρελάνει την πόλη μας. Πείτε μας λίγα λόγια γιαγ το έργο, για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν.

Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο. Μετά από 50 sold out παραστάσεις στην Αθήνα, το κοινό της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη φαντασμαγορική αυτή μουσική κωμωδία με στοιχεία μιούζικαλ, ένα εντυπωσιακό καστ και εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια, χορογραφίες κλπ.

Στο έργο κάνετε καριέρα ως Drag Queen στο Night Club «Το Κλουβί με τις Τρελές». Ένας κεντρικός ρόλος, που προκαλεί γέλιο. Με ποιον τρόπο ισορροπείτε ο ρόλος αυτός ώστε να μην προσβάλει τις Drag Queen, που υπάρχουν σε διάφορα Night Club σε όλη την Ελλάδα;

Ο κομβικός αυτός ρόλος του ΖΑΖΑ ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Είναι κωμικοτραγικά αυτά που συμβαίνουν και καθόλου εύκολο να αποδοθούν. Στη μια εικόνα κλαις από τα γέλια και στην επόμενη κλαις από συγκίνηση. Μόνο προσβλητική δεν είναι η προσέγγισή μας καθώς έγινε με απόλυτο σεβασμό στην τέχνη και την προσωπικότητα των Drag queen αναδεικνύοντας όλα αυτά που ζούνε, που τις προβληματίζουν και πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται η υψηλή αυτή τέχνη.

Ένα έργο, που αγαπήθηκε πολύ τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο. Η επιλογή ενός τόσο γνωστού έργου πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι;

Αρκετά, αλλά έχει και αυτό τη γοητεία του! Στη δική μας προσέγγιση ο Βασίλης Πλατάκης πήρε στοιχεία και από τις 3 εκδοχές (ταινίες, πρόζα και μιούζικαλ) και έφτιαξε κάτι πολύ εκσυγχρονισμένο που εντυπωσιάζει σε όλα τα επίπεδα το κοινό.

Συνεργάζεστε με γνωστά ονόματα της show biz, με διαφορετικές προσωπικότητες και διαφορετικούς χαρακτήρες. Τι είναι αυτό που κάνει τη συνεργασία σας ξεχωριστή;

Για μένα κάθε συνεργασία βασίζεται σε έναν κεντρικό άξονα, που λέγεται σεβασμός. Όταν υπάρχει αυτή η σημαντικότατη αξία όλα γίνονται. Δεν μπορεί ο καθένας να ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι που μας δικαιώνει όλους. Πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και να εφαρμόσουμε ουσιαστικά το «από το εγώ στο εμείς».

Είναι αλήθεια ότι σε μία κωμωδία οι σχέσεις των ηθοποιών θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καλές;

Θεωρώ πως είναι καλό να ισχύει αυτό αλλά μεταξύ επαγγελματιών δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Όλα αυτά τα χρόνια έχω υπάρξει και ανάμεσα σε συνεργάτες που δεν είχαν άριστες σχέσεις αλλά όταν ήταν πάνω στη σκηνή αυτό έμπαινε στην άκρη. Αυτό θα πει να σέβεσαι τον εαυτό σου, την επαγγελματική σου κατάρτιση αλλά και το κοινό που πλήρωσε εισιτήριο να σε δει σε μια τόσο δύσκολη εποχή σε όλους τους τομείς.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε πως οι κωμωδίες είναι ιδιαίτερα αγαπητές στο θεατρικό κοινό. Που πιστεύετε ότι οφείλετε η στροφή από το δράμα στο κωμικό;

Στην ανάγκη του κόσμου να γελάσει και να περάσει καλά! Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεσκάσει, να ξεφύγει από τα προβλήματά του, να κλείσει για 2 ώρες το κινητό του και να μην τον απασχολούν όλα αυτά που τον βασανίζουν στην καθημερινότητα. Στην Ελλάδα συμπάσχουμε σε μεγάλο βαθμό με αυτό που βλέπουμε. Όταν παρακολουθούμε ένα δράμα, μπαίνουμε μέσα σε αυτό και αυτό μας δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα. Φτάνει πια, μπουχτίσαμε με όλα αυτά που μας σερβίρουν καθημερινά.

Είστε ένας πολυσχιδής άνθρωπος και σίγουρα σχεδιάζετε πολλά διαφορετικά πράγματα για το μέλλον σας. Πείτε μας κάποια από τα μελλοντικά σας σχέδια.

Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσα να σας μιλάω μέχρι αύριο. Συναυλίες, παραστάσεις, τηλεόραση κλπ Προς το παρόν ας μείνουμε στο ότι από την Τετάρτη 22/03 μέχρι και την Κυριακή 26/03 θα είμαστε στο θέατρο Αθήναιον για 7 μοναδικές παραστάσεις με όλο τον πολυπληθή θίασο από «Το Κλουβί με τις τρελές». Τα υπόλοιπα θα σας τα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες καθώς είναι ακόμα υπό σχεδιασμό.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version