Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (15.03.2023) σε χρηματαποστολή, στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 11:00, τρεις δράστες, με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν υπάλληλο χρηματαποστολής που ανεφοδίαζε μηχάνημα ΑΤΜ στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ, στη συμβολή των οδών Ρόδου και Αθανάτων στα Σεπόλια. Αμέσως μετά απέσπασαν τις κασετίνες με τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητές Λυκείου στα Ιωάννινα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, που τους σταμάτησαν για έλεγχο

Πέντε ανήλικοι μαθητές Λυκείων, που πραγματοποιούν σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν μετά από ελέγχους της αστυνομίας για παραβατικές συμπεριφορές, ενώ για παραμέληση εποπτείας κατηγορούνται οι υπεύθυνοι καθηγητές των σχολικών εκδρομών, καθώς και οι γονείς τους.

Ειδικότερα, χθες στις 10 το βράδυ, αστυνομικοί του Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, όταν επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε τέσσερις 16χρονους μαθητές, εκείνοι αντιστάθηκαν απωθώντας τους και ασκώντας βία εναντίον τους. Επιπλέον, προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και σωματικής βλάβης.

Λίγο αργότερα, μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων 17χρονος μαθητής, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν καπνό αναμεμειγμένο με ακατέργαστη κάνναβη, ενώ σε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Και στις 2 περιπτώσεις συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας οι υπεύθυνοι καθηγητές των σχολικών εκδρομών, στις οποίες συμμετείχαν οι ανήλικοι, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορούνται και οι γονείς τους.

Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πέραμα: Πατέρας συνελήφθη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 5χρονης κόρης του

Ένας 30χρονος πατέρας συνελήφθη στο Πέραμα για σεξουαλική κακοποίηση της 5χρονης κόρης του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το περιστατικό στο Πέραμα, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (13.04.24) το 5χρονο κοριτσάκι – θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο τον πατέρα του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο», συνοδευόμενο από τη μητέρα του, με αναφερόμενους πόνους στην περιοχή του πρωκτού.

Σε σχετικές ερωτήσεις των ιατρών, η ανήλικη ανέφερε ότι το βράδυ του Σαββάτου, ο πατέρας της την παρενόχλησε στην προαναφερόμενη περιοχή του σώματός της. Κατόπιν αυτού, ενεργοποιήθηκε από το νοσοκομείο το πρωτόκολλο για την κακοποίηση και ενημερώθηκε αρχικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και στη συνέχεια η Ασφλάλεια, η οποία ανέλαβε και την προανάκριση.

Παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης και η λήψη DNA για τη διενέργεια εργαστηριακών – συγκριτικών εξετάσεων, ενώ κατασχέθηκε το εσώρουχο που φορούσε το παιδί.

Ο δράστης προσήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Περάματος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και ακολούθως στην υποδιευθυνση Προστασίας Ανηλίκων, όπου και συνελήφθη.

Κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου. Δεν κατέστη δυνατή η εξέταση της ανήλικης, λόγω μη συνεργασίας της, αποδιδόμενης στην κόπωσή της.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη: 4 συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες για επιθέσεις

Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη, με τις συλλήψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. «Βροχή» οι καταγγελίες γυναικών για να ζητήσουν βοήθεια…

Παρά τα μέτρα, τις προτροπές και τον σάλο που προκάλεσε η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, το πρόβλημα με την ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι αστυνομικοί καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν μια σειρά από υποθέσεις, μετά από καταγγελίες που γίνονται. Απελπισμένες γυναίκες τηλεφωνούν για να ζητήσουν βοήθεια. Για να δοθεί τέλος σε όλο αυτό που ζουν. Να αισθανθούν ασφάλεια.

Μπαράζ περιστατικών για ενδοοικογενειακή βία διαχειρίστηκε μέσα σε λίγες ώρες, η αστυνομία στο Ηράκλειο. Η πρώτη περίπτωση αφορά σε έναν 22χρονο ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Απριλίου πήγε στο σπίτι της 28χρονης πρώην συντρόφου του και αφού την απείλησε κρατώντας ένα μαχαίρι, όπως αναφέρει η ίδια στην καταγγελία της, την χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο και στο κεφάλι προκαλώντας σωματικές βλάβες. Η νεαρή γυναίκα ενημέρωσε την αστυνομία και άμεσα στο σημείο βρέθηκαν οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στον δράστη.

Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε λίγο αργότερα όταν ένας 29χρονος πήγε στο σπίτι της 27χρονης πρώην συντρόφου του. Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής γυναίκας, αφού καυγάδισαν την χαστούκισε χωρίς ωστόσο να τις προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Σημειώνεται ότι στο νεαρό έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία του απαγορεύεται να προσεγγίζει την κοπέλα στα 100 μέτρα και να επικοινωνεί μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο.

Το τρίτο περιστατικό έχει να κάνει με μία 37χρονη Ηρακλειώτισσα η οποία κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 39χρονος σύζυγός της με καταγωγή από την Γκάνα, την έσπρωξε με συνέπεια εκείνη να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει. Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο δράστης συνελήφθη.

Τέλος μία 56χρονη γυναίκα σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι της τηλεφώνησε ο 33χρονος γιος της και την απείλησε προκαλώντας της τρόμο. Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον νεαρό.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ