Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στις 16 Μαρτίου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΕΔΥ: Κανονικά η 24ωρη απεργία της Πέμπτης

ΥΠΕΣ: Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν την Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως 9 το βράδυ – Συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία με στάσεις εργασίας

Η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος και εξακολουθεί να συγκλονίζει τους πάντες, ξεσηκώνοντας ένα μεγάλο «κύμα» οργής και ταυτόχρονα απαίτησης για την απόδοση ευθυνών, όπου και εάν ανήκουν και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών, που αποτελούν κοινωνικό αγαθό.

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το συνδικαλιστικό κίνημα», τονίζουν, «οφείλει να μην επιτρέψει να ξεχαστεί η πολύνεκρη τραγωδία! Να γίνει εκφραστής των λαϊκών αιτημάτων ώστε να μην υπάρξει, για μια ακόμα φορά, αποπροσανατολισμός με τη μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις στη απονομή της Δικαιοσύνης, που οδηγούν σε συγκάλυψη! Την ίδια στιγμή, οι αδικοχαμένοι συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους αποκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων, την υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών και φέρνουν στο φως τον μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό και διεκδικούμε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς, τα οποία εξυπηρετούν, κυρίως, τη λαϊκή, εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες».

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του Κολωνού, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία. Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου, καθώς κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων.

Παράλληλα, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία, ενώ αθωώθηκε για εμπορία ανηλίκου. Τέλος, κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπείας. Η μητέρα κρίθηκε ενοχή μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Μόλις η μητέρα άκουσε την απόφαση η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

«Η μητέρα είναι αθώα, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή, αυτό που έλεγε η 12χρονη ότι η 34χρονη δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, επιβεβαιώθηκε από την απόφαση. Ήταν άδικη από την αρχή η προφυλάκισή της. Πήγε και κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε στη φυλακή για 18 μήνες» σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας Απόστολος Λύτρας. 

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ακούστηκε η φωνή της 12χρονης» είπε η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

«Η υπόθεση είναι μία δικαίωση για το παιδί, μία νίκη για τη Δικαιοσύνη, είμαστε συγκινημένοι. Το παιδί το έμαθε, ήταν στο σχολείο και μίλησε με τη μητέρα του» δήλωσε συνήγορος της μητέρας.

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει. 

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ένας νεκρός σε τροχαίο έξω από την Ερέτρια – Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη (27.03.2024) στην Εύβοια. Νεκρός είναι ο ηλικιωμένος οδηγός αυτοκινήτου, όταν αυτό συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Ακόμα ένα τροχαίο δυστύχημα έγινε στην Εύβοια. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με αυτοκίνητο έξω από την Ερέτρια, με αποτελέσματα να χάσει ακαριαία τη ζωή του ο ηλικιωμένος άνδρας που οδηγούσε το ΙΧ.

Σύμφωνα με το evima.gr, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ εκτελούσε το δρομολόγιο των 13:00 από Κύμη για Αθήνα και ήταν γεμάτο με κόσμο την ώρα που έγινε η σφοδρή σύγκρουση με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλικιωμένος άνδρας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας, Νίκος Σμπιλίρης, οι επιβάτες του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους και θα επιβιβαστούν σε άλλο λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από το σημείο που έγινε το τροχαίο.

https://youtube.com/watch?v=VfOuEsOg0zY%3Ffeature%3Doembed

Στο σημείο έφτασαν άμεσα τρία οχήματα της πυροσβεστικής και ο διοικητής Κωνσταντίνος Ψαρρός, η αστυνομία, εθελοντές του συλλόγου fetesclub καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: 29χρονος πήγε σε σουπερμάρκετ με το σπαθί του

Ένας 29χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (27.3.2024) στην Κάλυμνο, καθώς κυκλοφορούσε στους δρόμους του νησιού κραδαίνοντας ένα σπαθί!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμους γύρω από την εκκλησία του Χριστού, ενώ σύμφωνα με το kalymnos-news.gr o 29χρονος μπήκε σε έξαλλη κατάσταση μέσα σε ένα σουπερμάρκετ της Καλύμνου.

Φωνάζοντας και κραδαίνοντας το σπαθί, περίπου 80 εκατοστών, αναζητούσε κάποιο άτομο.

Υπάλληλος του καταστήματος ειδοποίησε την αστυνομία, που κατέφτασε άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβε. 

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ