ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Please find attached my CV» – Περφόρμανς της Ελίζας Σόρογκα

Στην καρδιά του πολύπλοκου, καθ’ όλα ειρωνικού και απρόβλεπτου κόσμου της αγοράς εργασίας, στοχεύει η περφόρμανς «Please find attached my CV» της ταλαντούχας Ελίζας Σόρογκα. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου, στις 20:00 στο Art Project Space (Φαλήρου 66, στάση μετρό Συγγρού- Φιξ).

Η βραβευμένη καλλιτέχνις αποπειράται να φωτίσει την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον/ην υποψήφιο/α ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη εύρεση εργασίας. Στήνει την περφόρμανς γύρω από διαφορετικές συνεντεύξεις εργασίας όπου η ίδια κάθε φορά υποδύεται την υποψήφια. Καλεί δε όσα μέλη από το κοινό επιθυμούν να λάβουν τον ρόλο του/ης εργοδότη/τριας στην συνέντευξη εργασίας. Η περφόρμανς θα είναι αυτοσχεδιστική αναλόγως με τις ερωτήσεις που θα της κάνουν στον ρόλο του μελλοντικού της εργοδότη. Όσο για τα επαγγέλματα, προέρχονται από συνεντεύξεις που έχει πραγματοποιήσει η ίδια στο παρελθόν.

«Για εμένα αυτό το έργο είναι μια αυτοβιογραφία επειδή έχω προσωπικά ταλαιπωρηθεί πολύ με τις συνεντεύξεις εργασίας και “βγήκα” λίγο από τον εαυτό μου και το παρατήρησα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελίζα Σόρογκα. «Έχω γύρω στα 10+ διαφορετικά βιογραφικά σημειώματα που το καθένα παρουσιάζει έναν άλλον άνθρωπο σε άλλη εξειδίκευση. CV Eliza Project Manager, CV Eliza Artist, CV Eliza Νταντά, CV Eliza Δασκάλα Αγγλικών κοκ. Αποφάσισα να μετουσιώσω όλη αυτή την κωμικοτραγική εμπειρία σε έργο. Υπάρχει μια παραδοξότητα εδώ» προσθέτει: «Τι “εκπτώσεις” καλούμαστε να κάνουμε ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε μια δουλειά, εκπτώσεις στον χρόνο μας, το γνωστό μότο “τα κάνω όλα και συμφέρω” που κυριαρχεί στη σύγχρονη εργασιακή εμπειρία».

Στο έργο «Please find attached my CV» τον ρόλο του παρουσιαστή έχει ο beatboxer Βασίλης Παπούλιας. Η σύλληψη και περφόρμανς είναι της Ελίζας Σόρογκα. Η ιδέα αρχικά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο φιλμ Identity in Between, σε σκηνοθεσία Έφης Σπύρου και παραγωγή της Run On Art NGO, 2021.

Η Ελίζα Σόρογκα είναι καλλιτέχνις παραστατικών τεχνών και σκηνοθέτις. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στη Royal Scottish Academy of Art and Architecture (Εδιμβούργο), 3331 Arts Chiyoda (Τόκυο), Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), V&A Museum (Λονδίνο), Art Athina Virtual, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Αθήνα), Ταινιοθήκη της Ελλάδος κα.

Νατ.Δ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version