ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος: Το θεατρικό σανίδι έχει τους δικούς του νόμους

Δημιουργεί κάτι παραπάνω από 30 χρόνια στο χώρο του Θεάτρου και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίζει να κάνει επιτυχίες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στην καραντίνα αποφάσισε να ασχοληθεί με τη… βλακεία για να έρθει να μας παρουσιάσει την νέα του Stand Up Comedy στο Θέατρο Αθήναιον. Την παρακολουθήσαμε, μας άρεσε, το προσεγγίσαμε και δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί μας… Κυρίες και κύριοι ο… Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος και η Βλακεία Παράσταση!

Παρουσιάζετε στο Θέατρο Αθήναιον την Βλακεία Παράσταση. Θα θέλατε να μας πείτε γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την βλακεία;

Μάλλον η βλακεία ασχολείται μαζί μου, τη συναντώ συνέχεια -όχι ότι εγώ είμαι κανένα σαΐνι- οπότε είπα τουλάχιστον, να βάλω μπρος τις μηχανές και να την μετατρέψω σε αστείο!  Βλακεία; Θα δείξει!

Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το σύμπαν δεν ήταν σίγουρος. Εσείς, ως ειδικός πλέον της… βλακείας συμφωνείτε με όσα είχε δηλώσει κάποτε ο γνωστός φυσικός;

Εννοείται… και που να ήξερε ο έρμος ο Αϊνστάιν, ο μεγαλύτερος θεωρητικός φυσικός και μαθηματικός, ότι ακόμα εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν ήταν καλός στα μαθηματικά…

Πόσο καιρό σας πήρε να γράψετε τη Βλακεία Παράσταση και πόσο δύσκολο σας φάνηκε η συγγραφή της stand up comedy;

Αρκετό καιρό, την έγραψα μέσα στην καραντίνα όπου όλοι είχαμε αρκετό καιρό! Ακόμα μέχρι σήμερα διορθώνεται για να μπορεί να είναι ζωντανή και ρέουσα. Και αυτή είναι η δυσκολία της συγγραφής. Και δεν θα ντραπώ να πω, παρότι είμαι ο παλιότερος κωμικός, αλλά τότε γράφαμε πιο πολύ με το ένστικτο, πως με τη θεωρία της σύγχρονης συγγραφής με βοήθησε πολύ ο Δημήτρης Χριστοφορίδης.   

Είναι η 5η κατά σειρά stαnd up comedy ενώ στο ενεργητικό σας έχετε πάνω από 1200 παραστάσεις. Μιλήστε μας λίγο για την πορεία σας στο θεατρικό σανίδι και για τα 31 χρόνια πλέον στο θέατρο.

Τα χρόνια αυτά είναι παραπάνω από το μισό της ζωής μου! Δύσκολο να μιλήσω… λίγο! Αυτό που κρατάω για μένα, είναι ότι κάνω τη δουλειά που ονειρεύτηκα και είμαι ευτυχής για αυτό, όσο και αν αρκετές φορές οικτίρω τον εαυτό μου, που δεν τον προέβαλλα όσο πρέπει και δεν έχω κατακτήσει όσα ήθελα, αλλά ξέρω πολύ καλά πως όσα έκανα τα κέρδισα! Κατά τα άλλα το θεατρικό σανίδι έχει τους δικούς του νόμους, χαρές, απογοητεύσεις, πίκρες, επιτυχίες. Και πολύ πρόσφατα είχα τη χαρά να πρωταγωνιστώ σε Αθηναϊκό θίασο με την Ελένη Φιλίνη, το Γιώργο Λαμπάτο, τα Μάνθο Καλατζή και άλλους συναδέλφους! Και τώρα ξεκινάω πάλι από την αρχή με τη ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ! ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ! (Γελάει)

Θα έχετε νέους συναδέλφους σας να ανοίξουν την παράσταση, όπως το συνηθίζετε; Ποιοι θα είναι αυτοί;

Τώρα εδώ μάλλον παίρνετε πρώτοι την είδηση! Στις 5 Μαρτίου ο Γιώργος Καραμανλής, που θα έρθει από την Αθήνα! Στις 12 ο Κωνσταντίνος Φασουλάκος! Στις 19 ο Κώστας Κουτάνης! Και στις 26 ο Πιέρο Πατουχέας, που με βοήθησε και με τη συμμετοχή του στο promo video!

Στηρίζετε με όλο σας το είναι τη νέα γενιά των stαnd up comedian. Τι είναι αυτό που παίρνετε μέσα από τα νέα αυτά παιδιά;        Ε όχι με όλο μου το είναι… φροντίζω να ξέρω τι γίνεται στη σκηνή γενικότερα, παρακολουθώ κάποια open mic, διοργανώνω, ή  σημειώνω και κάποια ονόματα ή  τους λέω κάποια πράγματα μετά. Εγώ παίρνω  χαρά από αυτό! Και ακόμα πιο πολύ χαίρομαι όταν βλέπω την εξέλιξή τους! Είδα πολύ πρόσφατα τον Θοδωρή Αδαμάκο και τον Χρήστο Πέτρου στο 8ball. Πόσο ωραία και απλά κάνουν κωμωδία αυτά τα παιδιά δε λέγεται… Και έχουν και μια συνέπεια και αφοσίωση σε αυτό που κάνουν!

Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις για αυτή την παράσταση από το συντηρητικό κοινό της Θεσσαλονίκης;    Χα! Μάθετε από μένα και κάτι εντυπωσιακό! Το συντηρητικό κοινό δεν πάει σε παραστάσεις κωμωδίας! Δεν του ταιριάζουν! Υπάρχει περίπτωση να αντιδράσουν ακούγοντας ή βλέποντας κάτι αποσπασματικά στο YouTube η στα Social και απλά αντιδρούν έχοντας ελλιπή γνώση και για την παράσταση και για το τι στα αλήθεια πρεσβεύει το άτομο που την κάνει!

Τι άλλο είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε από έναν πετυχημένο stand up comedian όπως είστε εσείς;

Γνώμη μου είναι, ότι πρέπει να λέει την άποψη του θαρετά και με χιούμορ πάντα και για πολλά κοινωνικά ή πολιτικά θέματα! Σας αφιερώνω το τελευταίο μέρος της παράστασης μου! Ελάτε να τη δείτε!  Σας  ευχαριστώ!

ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του Κωνσταντίνου Ραβνιωτόπουλου

Πληροφορίες:

Που; Κινηματοθέατρο Αθήναιον / Αίθουσα 2 (Βασιλίσσης Όλγας 35)

Πότε; Κυριακές: 5, 12, 19 και 26 Μαρτίου

Ώρα έναρξης; 20:00

Τιμή εισιτηρίου; 10 ευρώ τις ημέρες των παραστάσεων και από τη Viva

Προπώληση; 8 ευρώ από το ταμείο του θεάτρου (μόνο απόγευμα) και από το Goldmall

Tηλ. Κρατήσεων: 690 646 7283 και 693 256 2129

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version