Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Διάρρηξη «μαμούθ» σε μονοκατοικία στη Φιλοθέη: Έκαναν «φτερά» χρήματα και κοσμήματα αξίας ενός εκατ.

Πολύ καλά «διαβασμένοι» φαίνεται πως ήταν οι διαρρήκτες που εισέβαλαν σε μονοκατοικία στην περιοχή της Φιλοθέης. Οι δράστες κατάφεραν να φύγουν με μετρητά και κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης του ενός εκατομμυρίου και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. 

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι η διάρρηξη στην Φιλοθέη έγινε στο σπίτι ενός 77χρονου επιχειρηματία. Οι δράστες αφού κατάφεραν να παραβιάσουν μια πλαϊνή πόρτα της μονοκατοικίας, άρχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους του σπιτιού. 

Στην αρχή, οι διαρρήκτες ανακάλυψαν περίπου 85.000 ευρώ σε ένα δωμάτιο του σπιτιού στον 2ο όροφο. Στην συνέχεια, εντόπισαν και τα κοσμήματα, τα οποία ο επιχειρηματίας εκτιμά ότι η αξία τους ξεπερνούσε τις 800.000 ευρώ. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση έχει το γεγονός ότι οι δράστες άρχισαν να ψάχνουν μέσα στο σπίτι για να εντοπίσουν το σημείο όπου ήταν το κεντρικό καταγραφικό των καμερών ασφαλείας. Και το βρήκαν. 

Οι διαρρήκτες εντόπισαν στο υπόγειο το σημείο όπου υπήρχε το καταγραφικό μηχάνημα και πριν εξαφανιστούν φρόντισαν να το απενεργοποιήσουν, να το ξηλώσουν εντελώς από τη βάση του, καταστρέφοντας όλες τις καλωδιώσεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το σπίτι έχει συναγερμό, ο οποίος ήταν απενεργοποιημένος. 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

NEWSIT

Continue Reading
Advertisement

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Μαρουσάκης: Επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και δυνατούς ανέμους την Παρασκευή, στους 3°C το θερμόμετρο

Την χώρα μας «επισκέπτεται» ένα κύμα κακοκαιρίας που πλήττει σήμερα Πέμπτη (18.4.2024) την Ιταλία και έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Στην πρόγνωση του καιρού ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλά για το σύστημα που θα φέρει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, γράφοντας: «Με την αφρικανική σκόνη να απομακρύνεται με τη βοήθεια των δυτικών – βορειοδυτικών ανέμων και τον άστατο καιρό να επιμένει προς τα δυτικά και βόρεια θα κυλήσει η σημερινή ημέρα με ένα έντονο και ταυτόχρονα επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας να μας απασχολεί μέσα στην αυριανή ημέρα και από τα δυτικά».

Σημείωσε, δε, πως η κακοκαιρία που χτυπήσει σήμερα την Ιταλία και την Παρασκευή την Ελλάδα «θα φέρει αρκετές βροχές και μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε πως: «Πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι σε θέση να δημιουργήσει πολλά προβλήματα». 

Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με τα θερμόμετρα να καταγράφουν μονοψήφιες θερμοκρασίες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από τους 3 βαθμούς Κελσίου λόγω των βορειοδυτικών ανέμων και της εισβολής της ψυχρής αέριας μάζας.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0myaw4o91wp

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα πέσει το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου σημειώνει ο μετεωρολόγος και συνεχίζει: «Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου». 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fklearhos.marousakis%2Fposts%2Fpfbid0yWX4qxQanLeZP1MKnFmuJYsQnQmcMfRosEVixgTMFfjqGVUpFuyybCpesWykfzStl&show_text=true&width=500 

«Ο όγκος νερού που αναμένουμε να πέσει σε αυτές τις περιοχές είναι κοντά στα 50-70 χιλιοστά μέσα σε ένα 24ωρο» σημείωσε.

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα αποκτά αντιπυραυλικό – αντιdrone θόλο αλά Ισραήλ»»

Στον σχεδιασμό για την απόκτηση από την Ελλάδα ενός αντιπυραυλικού – αντιdrone θόλου «αλά Ισραήλ» αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (17.04.24) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Έχει ήδη δρομολογηθεί. Ήταν φανερό, παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, στη Γάζα ότι χώρα έπρεπε να αποκτήσει αντιαεροπορική και αντιdrone κάλυψη. Φανταστείτε το σαν μια εκκλησία με δύο επάλληλους θόλους», επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θα γίνει αύριο το πρωί, αλλά θα γίνει. Υπάρχει μια σημαντική προβλεφθείσα δαπάνη για τον σκοπό αυτό» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αν είναι δυνατόν να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα στις Κυκλάδες», δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου από την Άγκυρα.

«Η Τουρκία ακολουθεί την τακτική ”μία ζέστη και μία κρύο”», τόνισε και συνέχισε, λέγοντας ότι συμπεριφορά της ως προς τις παραβιάσεις είναι «άψογη» τον τελευταίο καιρό, ωστόσο «σε επίπεδο ισχυρισμών προχωρά σε απίστευτες διατυπώσεις».

«Πρέπει να μιλάμε με την Τουρκία, το ”δεν μιλάω” δεν οδηγεί πουθενά», επεσήμανε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πάντως πως η Άγκυρα «πρέπει να βγάλει από το τραπέζι την απειλή πολέμου και το τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στο Αιγαίο που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο. Της αρέσουν καλώς δεν της αρέσουν καλώς». Για τα 12 μίλα είπε ότι υπάρχει πάγια θέση κυριαρχίας και η Ελλάδα θα το ασκήσει όταν το ελληνικό συμφέρον το επιβάλλει.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0m6dz10nnz5

Αναφορικά με την πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή και την «απάντηση» του Ισραήλ στο Ιράν, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι «δεν μπορώ να μπω σε πιθανολογίες. Αυτό που εύχομαι είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση. Η πάγια θέση όλων των χωρών που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ισραήλ και καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν εναντίον του, δεν επιθυμούν τη διάχυση αυτού του πολέμου».

«Όταν είσαι μερικές χιλιάδες μίλια από έναν πόλεμο δεν περιμένεις τίποτα καλό. Ηδη υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς έχουν διαταραχθεί οι θαλάσσιες συγκοινωνίες .Το 60% δεν περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ, προϊόντα λείπουν και στην Ευρώπη αυξάνονται οι τιμές», συμπλήρωσε. 

NEWSIT

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: «Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου» – Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας της Κυριακής

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της αδικοχαμένης 28χρονης Κυριακής, που δολοφονήθηκε άγρια από τα χέρια του 39χρονου πρώην συντρόφου της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

«Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου» ανέφερε στο σπαρακτικό της μήνυμα για τη δολοφονία της κόρης της στους Αγίους Αναργύρους, η μητέρα της Κυριακής, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 και «Το Πρωινό» την Τετάρτη (17.04.24).

«Εύχομαι καμία άλλη μάνα να μην περάσει αυτό που περνάω εγώ. Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου, δεν θα ησυχάσω ούτε εγώ, ούτε η ψυχή της κόρης μου», είπε η ίδια στον ΑΝΤ1.  

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το «Το Πρωινό» η μητέρα της Κυριακής αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές την προσεχή Παρασκευή (19.04.24).

Υπενθυμίζεται πως ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έχει μεταφερθεί σε ειδικό «δωμάτιο ηρεμίας» επενδεδυμένο με αφρολέξ στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, ύστερα από το θρίλερ που ακολούθησε με τη μεταγωγή του στη «σκιά» της απόπειρας αυτοκτονίας που έκανε. 

Στο δωμάτιο υπάρχει κάμερα για τη συνεχή επιτήρησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουαλέτα θα είναι κλειδωμένη και θα πηγαίνει παρουσία φρουρού.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs14jwkobpkx&playlistId=v-d0m7jwn480fd

Το εξιτήριο από το Τζάνειο νοσοκομείο ήρθε με χαρτί ότι ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και πλέον ο ίδιος θα κάνει συνεδρίες με ψυχίατρο στις φυλακές.

Οι υπάλληλοι που τον έχουν συναναστραφεί, αναφέρουν πως είναι σε σύγχυση και δεν έχει τη συναίσθηση ότι το απονενοημένο διάβημα το έκανε εντός της φυλακής. Νομίζει, όπως λένε, πως το έχει κάνει εκτός φυλάκων.

Επιπλέον, ο 39χρονος υποστηρίζει ότι δεν θυμάται την στιγμή της επίθεσης στην 28χρονη, επαναλαμβάνοντας, σε ενεστώτα χρόνο, ότι «την Κυριακή την αγαπάω», γεγονός που δείχνει πως δεν έχει πλήρη συναίσθηση του τι ακριβώς έχει συμβεί.

NEWSIT

Continue Reading

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ