ΕΛΛΑΔΑ

“Ενιαίο σύστημα πληροφόρησης για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στην διασυνοριακή περιοχή έκτακτης ανάγκης”

Health Info:  Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος - Ιατρική κινητή μονάδα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος η Διεξαγωγή Διαγνωστικών Εξετάσεων από Ιατρική Κινητή Μονάδα, στους πέντε νομούς της επιλέξιμής περιοχής του INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις από ιατρική κινητή μονάδα  πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου με ακρωνύμιο “Health-Info” και τίτλο “Ενιαίο σύστημα πληροφόρησης για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στην διασυνοριακή περιοχή έκτακτης ανάγκης”, με προϋπολογισμό 1.301.151,67 €.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι ο κύριος δικαιούχος του “Health-Info” σε συνεργασία με δύο Έλληνες εταίρους, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Γενικό Νοσοκομείο της Πέλλας και τρεις Εταίρους από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο της Γευγελής και την PHO Κλινική του Νοσοκομείου της Bitola.

Κύριος στόχος ο οποίος επιτεύχθηκε, είναι η πρόσβαση στις δυσπρόσιτες περιοχές ώστε να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων, δηλαδή των παιδιών, των γυναικών και των ηλικιωμένων. 

Η υπερσύγχρονη Κινητή Ιατρική Μονάδα προσέφερε υπηρεσίες εξέτασης (υπερηχογράφημα και ιατρική εξέταση), και ενημέρωσε το γυναικείο πληθυσμό για τη χρησιμότητα των υπηρεσιών εξέτασης και των τακτικών ιατρικών ελέγχων, ώστε να επιτευχθεί έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου των γυναικών και επομένως έγκαιρη θεραπεία και καλύτερη πρόγνωση.  Επίσης ωτορινολαρυγγολόγος και παιδίατρος εξέτασε και καθοδήγησε τους εξεταζόμενους για την σωστή πρόληψη και θεραπεία.

Η προσέλευση του τοπικού πληθυσμού και τα αποτελέσματα των εξετάσεων δικαίωσαν το όραμα των εταίρων του έργου. 

Ο δράσεις υλοποιήθηκαν στις 9 και 10 Απριλίου 2022 στην Πλατεία Γ. Μόδη του Νομού Φλώρινας,  στις 19 και 20 Απριλίου 2022 στο Δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, στις 26 και 27 Απριλίου 2022 στο Δήμο Παιονίας του Κιλκίς, στις 28 και 29 Απριλίου 2022 στην Πλατεία Ελευθερίας του Νομού Σερρών, στις 2 και 3 Μαΐου 2022 στα Κύμινα και Καλοχώρι του Δήμου Δέλτα, στις 9 και 10 Μαΐου 2022 στα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας, στις 23 και 25 Μαΐου 2022 στο Αμύνταιο  Φλώρινας, στις 30 και 31 Μαΐου 2022 στο Δήμο Εμμ. Παππά στις Σέρρες, στις 6 και 7 Ιουνίου 2022 στο Νομό Κιλκίς και τέλος, στις 16 και 17 Ιουνίου 2022 στον αύλειο χώρο του Δήμου Αλμωπίας του Νομού Πέλλας.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version