ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Για επεισόδιο του Λιμενικού με τουρκική ακταιωρό κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Περιστατικό με σκάφος της Κυπριακής Λιμενικής Αστυνομίας και τουρκική ακταιωρό σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Τυλληρίας, στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στην Κρατική Τηλεόραση της Κύπρου ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3:30, όταν σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πύργου για τυπική περιπολία προς αντιμετώπιση του φαινομένου της αυξημένης μεταναστευτικής ροής από τα τουρκικά παράλια, προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι λίγα λεπτά μετά η τουρκική ακταιωρός, ακολουθώντας το σκάφος, προχώρησε στη ρήψη τεσσάρων προειδοποιητικών πυροβολισμών, ανοίγοντας πυρ τέσσερις φορές προς την πλευρά του σκάφους. Όταν το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας έφτασε σε αλιευτικό καταφύγιο, η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία αναμένεται να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε τέτοιο περιστατικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version