ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία εναντίον μου» λέει στο newsit.gr η 24χρονη για τον θάνατο των 4 παιδιών

Σε ένα πρωτόγνωρο θρίλερ με σοκαριστικές αποκαλύψεις που αδυνατεί να τις χωρέσει ο ανθρώπινος νους, εξελίσσεται η υπόθεση με την 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου από την Αμαλιάδα που ήταν παρούσα στο θάνατο τεσσάρων βρεφών. Η ίδια μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια κατηγορία εναντίον της και δίνει τις δικές της εξηγήσεις για τον θάνατο των παιδιών των δύο φίλων της.

Η υπόθεση τις τελευταίες ημέρες συγκλονίζει το πανελλήνιο, καθώς από το 2021 έως και το 2024 έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα, στους οποίους κατά «διαβολική σύμπτωση» η 24χρονη μητέρα ήταν μπροστά.

«Έχω κουραστεί να ακούω να λέγονται διάφορα. Άνθρωποι που με στηρίζανε τώρα με θάβουν. Είναι ωραίο αυτό; Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία προς το πρόσωπο μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνει ο ένας και ο άλλος και λένε τα δικά τους. Ζω έναν εφιάλτη. Δεν μπορώ να βγω έξω από το σπίτι μου. Δεν μπορώ να πάω στην δουλειά μου, το ψυγείο μας είναι άδειο», λέει στο newist.gr η  Ειρήνη Μουρτζούκου.

Από τα τέσσερα παιδιά που πέθαναν τα δύο ήταν δικά της. Το πρώτο μωρό της 24χρονης, ένα κοριτσάκι μόλις 19 ημέρων «έσβησε» στις 19 Ιουνίου του 2022, ενώ το δεύτερο κοριτσάκι της έφυγε από τη ζωή στις 19 Οκτωβρίου του 2023.  Μάλιστα, πριν 10 χρόνια είχε πεθάνει και η μικρότερη αδερφή της. Όλα τα παραπάνω έρχονται να συνθέσουν μια μυστηριώδη υπόθεση, ενώ οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ότι ήταν μπροστά τη στιγμή που ξεψυχούσαν δύο μωρά φίλων της, έρχεται να προκαλέσει μεγαλύτερα ερωτηματικά.

Η αρχή για να παραγγείλει και νέα έρευνα ο εισαγγελέας της Πάτρας, έγινε όταν γνωστοποιήθηκε ότι η Ειρήνη βρισκόταν μπροστά σε έναν ακόμα θάνατο. Συγκεκριμένα, στις 5 Αυγούστου του 2024 η συγκάτοικός στην Αμαλιάδα, έχασε το μωράκι. Το αγοράκι ήταν μόλις  15 μηνών και τόσο η μητέρα του όσο και η Ειρήνη υποστηρίζουν ότι  ήταν ζωντανό όταν το πήγαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όμως αναφέρουν ότι το μωράκι δεν είχε σφυγμό όταν κλήθηκαν να το εξετάσουν και δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή.

«Στο νοσοκομείο εμείς το παιδί το παραδώσαμε ζωντανό»

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε με αυτό το παιδί, 15 μηνών. Στο σπίτι με το μωρό ήμασταν εγώ και η μητέρα του. Ήταν πρωί, το παιδί είχε φάει κάποιες ώρες πριν, το είχε ταΐσει η μητέρα του. Ήμασταν σε πανικό. Πήραμε την γιαγιά τηλέφωνο απευθείας, την μαμά της φίλης μου και μας είπε πηγαίνετε κατευθείαν στο κέντρο υγείας. Μπήκαμε στο αμάξι και πήγαμε. Δεν καλέσαμε ασθενοφόρο για να μην καθυστερήσουμε. Δεν κάναμε ούτε τρία λεπτά για να φτάσουμε. Το μωρό στο αυτοκίνητο το κρατούσε η μαμά του. Ήταν ζωντανό. Ανοιγόκλεινε τα μάτια του και βαριανάσαινε», λέει στο newsit.gr η Ειρήνη Μουρτζούκου και συνεχίζοντας υποστηρίζει:

«Στο νοσοκομείο εμείς το παιδί το παραδώσαμε ζωντανό. Μετά εγώ έφυγα, πήγα σπίτι να πάρω κάτι βιβλιάρια. Δεν έκανα ούτε 10 λεπτά να επιστρέψω και βγήκαν οι γιατροί από μέσα και μας είπαν ότι το παιδί είναι νεκρό. Μέσα σε 20 λεπτά από τη στιγμή που φτάσαμε το παιδί έφυγε από τη ζωή. Δεν καταλαβαίνω γιατί λένε οι γιατροί ότι έκαναν ανάνηψη μιάμιση ώρα. Ποια μιάμιση ώρα; Αφού κατά τα λεγόμενα τους τους πήγαμε ένα νεκρό μωρό γιατί δε μας είπαν εξαρχής ότι είναι νεκρό; Τι το πήραν μέσα; Κάποιος προσπαθεί να καλύψει κάτι. Ο πατέρας του παιδιού ήρθε μετά στο νοσοκομείο, ενώ το παιδί είχε φύγει».

Ο πρώτος θάνατος μωρού που πέθανε κι ενώ το πρόσεχε η Ειρήνη Μουρτζούκου ήταν το 2021. Πρόκειται για ένα μωράκι ηλικίας 6 μηνών το οποίο ήταν παιδί κουμπάρας και επιστήθιας φίλης της. Η μητέρα είχε βγει βόλτα με το σύντροφο της κι είχε αφήσει το βρέφος στην Ειρήνη, όταν πληροφορήθηκε από τρίτο πρόσωπο το θάνατο του παιδιού της.

Πλέον, η μητέρα δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί νομικά εναντίον της 24χρονης, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει μια σειρά ερωτημάτων για τους περιέργους θανάτους των παιδιών.

«Έρχομαι και να ρωτήσω πως γίνεται; Είναι και τα τέσσερα σύμπτωση; Έχει κάνει κάτι; Εγώ έρχομαι να ρωτήσω σαν μάνα μόνο ένα “γιατί”».

«Άλλα έλεγε πέρυσι, άλλα λέει τώρα»

Από την πλευρά της η Ειρήνη Μουρτζούκου, μιλώντας στο newsit.gr κάνει λόγο για αλλαγή στη στάση της φίλης της.

«Άλλα έλεγε πέρυσι, άλλα λέει τώρα. Τώρα βγαίνει και με κατηγορεί. Γιατί το κάνει αυτό; Επειδή πλέον δεν μιλάμε και δεν έχουμε επαφές; Προσπαθεί να μου ρίξει ευθύνες. Το παιδί αυτό ήταν άρρωστο. Είχε επιληπτικές κρίσεις. Έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή» λέει η 24χρονη και συνεχίζοντας συμπληρώνει:

«Η μητέρα του τώρα λέει ότι πήγε στο νοσοκομείο και οι γιατροί της είπαν ότι το παιδί είναι μια χαρά. Αυτό δεν ισχύει. Οι γιατροί της έδωσαν φαρμακευτική αγωγή για να την χορηγεί στο σπίτι στο παιδί. Καλό θα ήταν να ψαχτεί το θέμα από την πλευρά του νοσοκομείου για να μην  βγαίνει ο καθένας και λέει τα δικά του».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Πεϊβάνη 

NEWSIT

«Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία εναντίον μου» λέει στο newsit.gr η Ειρήνη Μουρτζούκου για τον θάνατο των 4 παιδιών

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version