ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση Πελικό και στις ΗΠΑ: Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε γυναίκες, τις βίαζε και τις βιντεοκοπούσε

Ένας πρώην πράκτορας της CIA καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξης με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος τουλάχιστον 20 γυναικών τις οποίες νάρκωνε και φωτογράφιζε παρά τη θέλησή τους.

Ο 48χρονος Μπράιαν Τζέφρι Ρέιμοντ παραδέχθηκε τον Νοέμβριο του 2023 την ενοχή του για την νάρκωση 4 γυναικών. Ο πρώην πράκτορας της CIA, της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος περισσότερων από 20 γυναικών, με 6 από τις οποίες συνευρέθηκε χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε ναρκώσει 28 γυναίκες και στη συνέχεια τις είχε γδύσει και βιντεοσκοπήσει ή φωτογραφήσει εν αγνοία τους. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του, ο πρώην πράκτορας είχε προσπαθήσει να καταστρέψει τις εικόνες αυτές και αφού μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν εναντίον του.

Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν κατά την τελευταία του αποστολή του στο Μεξικό τον Μάιο του 2020, όταν μια γυμνή γυναίκα ζήτησε βοήθεια φωνάζοντας από το μπαλκόνι κτιρίου στην πρωτεύουσα.

Τα γεγονότα αυτά έγιναν από το 2006 ως το 2020 σε πολλές χώρες. Ο Μπράιαν Τζέφρι Ρέιμοντ είχε υπηρετήσει στο Μεξικό και στο Περού, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Ο 48χρονος έπειθε γυναίκες που γνώριζε στο Tinder και σε άλλες εφαρμογές γνωριμιών να τον επισκεφτούν στο διαμέρισμά του που νοίκιαζε μέσω της Αμερικανικής κυβέρνησης μέσα στο οποίο νάρκωνε τα θύματά του. Μόλις εκείνες έχαναν τις αισθήσεις τους, «έστηνε» τα σώματά τους σε διάφορες πόζες, τα φωτογράφιζε και στη συνέχεια ασελγούσε σε αυτά.

Η καταδίκη του Raymond έρχεται εν μέσω υπολογισμού για σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα ότι ένας άλλος βετεράνος αξιωματικός της CIA αντιμετώπισε κατηγορίες επειδή φέρεται να σήκωσε τη φούστα μιας συναδέλφου και να τη φίλησε με τη βία κατά τη διάρκεια ενός πάρτι υπό την επήρεια μέθης στο γραφείο στη Βιρτζίνια.

Ακόμα ένας άλλος πρώην υπάλληλος της CIA – ασκούμενος αξιωματικός – πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα τον επόμενο μήνα, με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε μια γυναίκα στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας Langley, της Βιρτζίνια. Αυτή η υπόθεση ενθάρρυνε πολλές  γυναίκες να προσέλθουν στις αρχές και στο Κογκρέσο με δικές τους αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις, ανεπιθύμητα αγγίγματα και αυτό που υποστηρίζουν είναι οι προσπάθειες της CIA να τις φιμώσει.

NEWSIT

Υπόθεση Πελικό και στις ΗΠΑ: Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε γυναίκες, τις βίαζε και τις βιντεοκοπούσε

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version