ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο… περίπατος του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον Ολυμπιονίκη, Θοδωρή Τσελίδη, στον Πύργο του Άιφελ (pics)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

Η Ελλάδα πανηγυρίζει για τον Θοδωρή Τσελίδη. Ο πρωταθλητής του τζούντο χάρισε μεγάλες στιγμές στην χώρα μας και το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Ο Ελληνας πρωταθλητής σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά και με το χαμόγελό του «άνοιξε τον χορό των μεταλλίων» όντας ο μόλις δεύτερος αθλητής του τζούντο που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον Ηλία Ηλιάδη.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και αφού ο Τσελίδης πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ, πέρασε μερικές ώρες με τον Ελληνα Ολυμπιονίκη στην γαλλική πρωτεύουσα. Στην παρέα και ο φωτογράφος, Αχιλλέας Χήρας, ο οποίος απαθανάτισε αποκλειστικά για το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα στιγμιότυπα.

Από τα σοκάκια του γηπέδου Champ De Mars Arena, όπου θριάμβευσε, έως τον Πύργο του Άιφελ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε δίπλα στον σπουδαίο Τσελίδη, να τον γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε το πόσο καλό παιδί είναι!

Πάντα χαμογελαστός και με ευγένεια ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις πρώτες στιγμές ευτυχίας μαζί με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και αυτές οι πρώτες στιγμές ήταν… αξέχαστες και γεμάτες έντονα συναισθήματα!

Και πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η περιήγησή μας, από το να συναντήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο σουπερ σταρ του τένις δεν χάλασε… χατίρι στον χάλκινο Ολυμπιονίκη, αλλά ο Τσελίδης ήταν αυτός που πλήγωσε τον Σέρβο. «Είμαι μεγάλος υποστηρικτής σου, αλλά σήμερα θα στηρίξω τον Τσιτσιπά», του είπε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης.

Από τον Τζόκοβιτς συνεχίσαμε το… ταξίδι μας με εκλεκτή συντροφιά την πορεία μας. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας τζούντο, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών, Νίκος Ηλιάδης, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και νυν μέλος του προπονητικού επιτελείου, Αλεξ Ντανατσίδης, ο φυσιοθεραπευτής Γρηγόρης Γονιδάκης, ήταν μαζί μας αυτές τις ώρες. Είναι αυτές οι αυθόρμητες στιγμές που σου μένουν για πάντα στο μυαλό.

Το χαμόγελο του Τσελίδη και το μετάλλιο στα χέρια ήταν αντικείμενα έλξης. Περαστικοί από την Βραζιλία και τις ΗΠΑ, μικροί και μεγάλοι, έσπευσαν κοντά στον Τσελίδη, ζητώντας να φωτογραφηθούν με τον Ελληνα Ολυμπιονίκη.

Ο Τσελίδης, όμως, για ακόμη μία φορά έδειξε την ποιότητα του ως άνθρωπος. Πρώτα από ολα δεν χάλασε σε κανέναν το χατίρι. Παράλληλα, όταν έβλεπε μικρό παιδί του έδινε να φορέσει το μετάλλιο του. Μιας και μόνο το χαμόγελο των παιδιών είναι αρκετό, όπως μας είπε χαρακτηριστικά. Λεπτομέρειες, που κάνουν την διαφορά και δείχνουν τί άνθρωπος είσαι…

Ακόμη και… χαιρετισμούς σε μικρά παιδιά μέσω βιντεοκλήσης έστειλε ο Ελληνας πρωταθλητής. Εκστασιασμένοι γονείς που βρίσκονται στο Παρίσι έπαιρναν τα παιδιά τους και ο Τσελίδης έβλεπε να τον χειροκροτούν μέσω κινητού!

«Ζω ένα όνειρο, ειλικρινά δεν μπορώ να το πιστέψω» μας έλεγε πολλές φορές και τα λεπτά περνούσαν! Περαστικοί μας κοιτούσαν εντυπωσιασμένοι. Δεν έχουν κάθε φορά την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με έναν Ολυμπιονίκη. Να δουν από κοντά έναν θριαμβευτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Νωρίτερα, ο Τσελίδηςε είχε την χαρά, να φωτογραφηθεί και με Έλληνες, φίλους του τζούντο, που ήλθαν στο Παρίσι για να δουν την προσπάθεια της Ελισάβετ Τελτσίδου και την δική του. Το να είσαι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πολύ σημαντικό, το να είσαι Ολυμπιονίκης, όμως, σε κάνει αυτόματα… «μύθο»! Το αντιλαμβάνεσαι από τον τρόπο που τον κοιτούν οι εθελοντές, οι οποίοι μας βοήθησαν με χαρά να φθάσουμε έως το Πύργο του Άιφελ.

Και πλέον, αναλαμβάνει… δράση ο φωτογραφικός φακός του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ο Αχιλλέας Χήρας.

Ολοι μαζί νιώθουμε δέος. Είμαστε δίπλα στον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη, αμέσως μόλις «έγραψε Ιστορία». Τα φλας σβήνουν και έρχεται η ώρα να αποχαιρετήσουμε την ελληνική αποστολή. Οι άνθρωποι που μας έκαναν να δακρύσουμε από χαρά, ετοιμάζονται να φύγουν και να επιστρέψουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Εκείνη την ώρα, όλοι ταυτόχρονα,  προπονητές, πρόεδρος, φυσικοθεραπευτές ακόμα και εμείς οι εκπρόσωποι του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων χειροκροτούμε τον Θοδωρή Τσελίδη! Εκείνος χαρούμενος μας αγκάλιασε, μας ευχαρίστησε κι έφυγε…

Μπορεί ο Θοδωρής Τσελίδης να επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά το να συμπορεύεσαι με έναν Ολυμπιονίκη, τις πρώτες ώρες της τεράστιας επιτυχίας του, μένει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη…

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version