ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

FTI: Εκτιμήσεις για 100.000 ακυρώσεις αφίξεων στην Κρήτη, μετά την χρεοκοπία του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού

Για εκτιμήσεις για 100.000 ακυρώσεις αφίξεων στην Κρήτη, γεγονός που θα πλήξει τον τουρισμό στο νησί, κάνει λόγο δημοσίευμα στο Cretalive, εξαιτίας της χρεοκοπίας του τουριστικού κολοσσού στη Γερμανία, FTI-Touristik.

Η χρεοκοπία της εν λόγω εταιρείας τουρισμού στη Γερμανία αφήνει «ξεκρέμαστους» 3.000 τουρίστες αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, ενώ χάνονται περίπου 100.000 αφίξεις, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της Ελλάδας και ειδικά της Κρήτης», αναφέρει στο Cretalive ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Στο ερώτημα αναφορικά με το τί μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής και εάν οι ταξιδιώτες υπάρχει περίπτωση να «εγκλωβιστούν» στην Κρήτη ο ίδιος απαντά κατηγορηματικά ότι «όσοι είναι εδώ φεύγουν κανονικά και όσοι έρχονται μέχρι την Τρίτη (4.6.2024) θα απολαύσουν κανονικά τις διακοπές τους, είναι προπληρωμένα πακέτα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ο ίδιος εξηγεί πως «κρατήσεις δεν υπάρχουν μετά τις 5.6.2024. Ακυρώνονται τα πάντα από Τετάρτη κι έπειτα. Δεν ισχύει τίποτε. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό που ίσως καλυφθεί από άλλα τουριστικά γραφεία αλλά ένα μεγάλο μέρος των τουριστών σίγουρα δεν θα έρθει».

Μία ακόμα εξαιρετικά σοβαρή παράμετρο, που αντανακλά ξεκάθαρα στα χαμένα έσοδα τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τους ξενοδόχους, θέτει επί τάπητος ο Μανώλης Τσακαλάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, ο ίδιος αποκαλύπτει στο Cretalive ότι υπάρχουν απλήρωτα πακέτα από την FTI προς τους ξενοδόχους από το 2023 «για τα οποία δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει», χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια το ύψος των ποσών που χάνεται αλλά πρόκειται για αρκετά μεγάλο ποσό.

«Είχαν αρχίσει να πληρώνουν, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Είναι τεράστιο το πλήγμα για τον τουρισμό» δηλώνει και εξηγεί ότι «μετά το χάος είμαστε εν αναμονή πληροφόρησης από την εταιρία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως και ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι όσοι έχουν κλείσει τα πακέτα διακοπών τους έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου είναι καλυμμένοι από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Αντίθετα καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, ο οποίος μέσω του Cretalive αναφέρει ότι η FTI δεν έχει αφήσει χρέη στην αγορά του Ηρακλείου «κι αυτό είναι θετικό αφού οι κρατήσεις είναι προπληρωμένες».

Από την δική του πλευρά δηλώνει πως «το κακό είναι ότι μένουν λίγοι παίκτες στην αγορά και η μονοπωλιακή κατάσταση στην οποία οδηγούμαστε είναι αρνητική».

NEWSIT

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version