ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέες αλλαγές σε οριζόντια άλματα και ρίψεις στο Diamond League

Σε νέες τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των ρίψεων και των οριζόντιων αλμάτων, στους αγώνες της σειράς Diamond League, προχώρησε η διεθνής ομοσπονδία. Αν και παραμένει εν ισχύ ο κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο την τελευταία προσπάθεια πραγματοποιούν μόνο οι τρειος πρώτοι της κατάταξης, ο νικητής θα αναδεικνύεται πλέον με βάση την καλύτερη επίδοση στο σύνολο του αγώνα, και όχι μόνο στην τελευταία προσπάθεια, όπως συνέβη πέρυσι.

Παράλληλα, και με στόχο την ενίσχυση και την προβολή των συγκεκριμένων αγωνισμάτων, η WA προχώρησε και σε μια σειρά άλλων αλλαγών. Ο αγώνας θα ξεκινάει με τον αθλητή ή την αθλήτρια που έχει την καλύτερη επίδοση. Μετά την τρίτη προσπάθεια θα συνεχίζουν οι οκτώ με τις καλύτερες επιδόσεις και θα γίνεται εκ νέου κατάταξη, ώστε στην τέταρτη προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου εκείνος που προηγείται στον αγώνα.

Στον έκτο γύρο θα συμμετάσχουν οι τρεις με τις καλύτερες επιδόσεις, με τον καλύτερο να εκτελεί πρώτος και να ακολουθούν οι δύο άλλοι. Στο διάστημα όπου θα εκτελούνται οι έκτες και τελευταίες προσπάθειες θα σταματά η δραστηριότητα των υπολοίπων αγωνισμάτων στο στάδιο, προκειμένου τόσο η προσοχή των θεατών όσο και οι τηλεοπτικές κάμερες να είναι στραμμένες πάνω στους συγκεκριμένους αθλητές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version