ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κόουλμαν επιστρέφει τον Ιανουάριο

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα, Κρίστιαν Κόουλμαν, είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση, Ο 25χρονος Αμερικανός πρωταθλητής των δρόμων ταχύτητας, έμεινε εκτός αγώνων για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς τιμωρήθηκε με 18μηνο αποκλεισμό, για παραβίαση των κανόνων εντοπισμού αντιντόπινγκ.


    «Πιστεύω ότι θα είναι συναισθηματικό να βγω εκεί έξω και επιτέλους να δείξω ξανά τα ταλέντα μου», είπε ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 60 μέτρα κλειστού στίβου, από το Λέξινγκτον του Κεντάκι, όπου προπονείται, εν΄ όψει των Millrose Games, που θα διεξαχθούν στις 29 Ιανουαρίου, στην Νέα Υόρκη.
    
    Ο κορυφαίος σπρίντερ από την Ατλάντα, δεν αντιμετωπίζει το μίτινγκ αυτό ως μία… δοκιμή, καθώς όπως είπε μιλώντας τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Θέλω να νικήσω. Νομίζω ότι έχω ένα υψηλότερο επίπεδο για τον εαυτό μου από το να είμαι πίσω εκεί έξω και να είμαι μέτριος. Ο βασικός στόχος μου, είναι να είμαί έτοιμος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου».

Παράλληλα, ο Κόουλμαν, ο οποίος έχει ρεκόρ 9.76 στα 100μ, επεσήμανε ότι έχει «συμβιβασθεί» με την απώλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω του αποκλεισμού του και πως θέλει να αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς Αγώντες το 2024, στο Παρίσι και στο Λος Αντζελες, τέσσερα χρόνια αργότερα. Οσον αφορά στο παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων του Γιουσέιν Μπολτ (σ.σ. 9.58) παραμένει στους στόχους του: «Οσο περνά ο καιρός, νομίζω ότι είναι δυνατό».
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version