ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Καλαφάτης: Επανατοποθετούμε τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη στον χάρτη του μέλλοντος

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες μου,
 

Η ελληνική οικονομία μοιάζει ήδη με συμπιεσμένο ελατήριο που απελευθερώνεται και εκτινάσσεται. Ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2021 αναμένεται να ξεπεράσει το 6,9% του Α.Ε.Π.  Οι  θέσεις εργασίας αυξάνοντα και η ανεργία μειώνεται σημαντικά. Οι εξαγωγές  καταγράφουν αύξηση στο 9μηνο που αγγίζει το 28%. Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται σταθερά. Οι ξένες επενδύσεις πληθαίνουν σε ολόκληρη τη χώρα. Παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Pfizer, η Deloitte, η CISCO, η Microsoft, βρίσκονται ήδη εδώ. Η πατρίδα μας ανέκτησε την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και προχωρά στο μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση αναπτύσσουμε στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης. Ξεμπλοκάρουμε έργα που καθηλώθηκαν στα χαρτιά και τα συρτάρια και προωθούμε δεκάδες άλλα που αναβαθμίζουν την εικόνα και την ελκυστικότητα ολόκληρης της περιοχής. Χτίζουμε μια νέα προοπτική  και επανατοποθετούμε τη Β. Ελλάδα  στο χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Διευκολύνουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Όπως έγινε στην περίπτωση των 400 οικογενειών από τα Μετέωρα Θεσσαλονίκης. Θέμα που είχα ξεκινήσει όταν ήμουν Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ολοκληρώθηκε χάρη στις προσπάθειές μου και την θερμή υποστήριξή του από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, χάρη και στην ουσιαστική βοήθεια του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά και του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Όπως γίνεται, ήδη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν ότι άρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η καθημερινότητα και η ασφάλεια του πολίτη ήταν το σκεπτικό της επιτάχυνσης του έργου της βελτίωσης του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου. Παραδώσαμε τα πρώτα χιλιόμετρα -νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε η σύμβαση με τον κατασκευαστή. Με τον ίδιο ρυθμό προχωρούμε ως την ολοκλήρωση του έργου.

Την ίδια στιγμή προχωρούν σημαντικά έργα υποδομών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ότι είπαμε γίνεται. Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι και δεν γυρίζει πίσω. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται ήδη στο δρόμο του μέλλοντος. Αποκτούν υποδομές και υποδέχονται δράσεις που φέρνουν βιώσιμη ανάπτυξη, νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Επανατοποθετούνται στο χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και διεκδικούν το μέλλον που δικαιούνται. Θρακιώτες και Μακεδόνες κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία ποντάροντας σε μια νέα προοπτική συλλογικής προόδου και ατομικής προκοπής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version