ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Πολιτισμός των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022 – Παγκόσμια Έκθεση Φωτογραφίας (Ελλάδα)

Στις 13 Οκτωβρίου ξεκινά στην Αθήνα η Παγκόσμια Έκθεση Φωτογραφίας: Ο Πολιτισμός των Χειμερινών ΟλυμπιακώνΑγώνων του Πεκίνου 2022. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, το Γραφείο Διεθνών Ανταλλαγών και Συνεργασίας της Κίνας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα και τον Δήμο Αθηναίων. Η έκθεση αυτή προσκαλεί θερμά τους Κινέζους και Έλληνες φίλους να προσεγγίσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022 και να νιώσουν το Ολυμπιακό πνεύμα και το κινεζικό στυλ στον χώρο της έκθεσης. O Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Εμμανουήλ Κολυμπάδης και η σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων για θέματα Πολιτισμού,  Κατερίνα Κοσκινά παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης.

O Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng

O υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος

Μέσα από 46 εικόνες, η έκθεση κάνει τους ντόπιους ανθρώπους στην Ελλάδα και τους απόδημους Κινέζους στην Ελλάδα να αισθανθούν πλήρως το «πράσινο, το μοίρασμα, το άνοιγμα και την ακεραιότητα» των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου μέσα από πέντε τμήματα, τα οποία είναι: «Όραμα και Ιδέα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων», «Αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων», «Πολιτισμός της Εκδήλωσης», «Αντιπροσωπευτικά Επιτεύγματα της Κίνας στα Χειμερινά Αθλήματα», «Σχεδιασμός του Χώρου των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και Αστική Ανάπτυξη». Η εκδήλωση θα μεταδώσει επίσης την ολυμπιακή ιδέα και τον πολιτισμό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου αναδεικνύοντας τον ολυμπιακό στόχο για ειρήνη, φιλία και πρόοδο.

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και η Κίνα το λίκνο του ανατολικού πολιτισμού. Πριν από πάνω από 2.000 χρόνια, ο Δρόμος του Μεταξιού συνέδεε τους δύο αρχαίους πολιτισμούς. Με την εμφάνιση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το ολυμπιακό πνεύμα που προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και στην Κίνα, προωθώντας περαιτέρω τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας. Η Παγκόσμια Έκθεση Φωτογραφίας: Ο Πολιτισμός των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022 συνδέει και εξερευνά τους δύο αρχαίους πολιτισμούς. Από την Ολυμπία έως το Σινικό Τείχος και από την Αθήνα έως το Πεκίνο, η Ολυμπιακή φλόγα μεταφέρει τις κοινές προσδοκίες και ευλογίες των δύο λαών. Αυτόν τον μήνα, η Κίνα και η Ελλάδα θα ανάψουν ξανά την Ολυμπιακή φλόγα και θα διαδώσουν το Ολυμπιακό πνεύμα σε όλο τον κόσμο.

Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε πιο πολλούς ντόπιους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, αυτή η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου στο μονοπάτι μεταξύ του Ζαππείου και του Παναθηναϊκού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας και στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Golden Hall στην Αθήνα. 

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022 θα διεξαχθεί στην αρχαία Ολυμπία στην Ελλάδα στις 18 Οκτωβρίου 2021. Έπειτα, στις 19 Οκτωβρίου, η φλόγα θα παραδοθεί στην κινεζική αντιπροσωπεία σε μια επίσημη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα. Η Παγκόσμια Έκθεση Φωτογραφίας του Πολιτισμού των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022 αποτελεί επίσης μια προετοιμασία για την αναμονή της αφής της ολυμπιακής φλόγας. Εκείνη τη στιγμή, από την Αθήνα έως το Πεκίνο, η ολυμπιακή φλόγα θα γίνει για άλλη μια φορά μάρτυρας των όμορφων καρπών από το συνταίριασμα του ανατολικού και του δυτικού πολιτισμού και θα προωθήσει τη δημιουργία μιας πνευματικής γέφυρας ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Exit mobile version